Σε συμφωνία για την υιοθέτηση ενός παγκόσμιου ελάχιστου φόρου για τις επιχειρήσεις, αναμένεται να καταλήξουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι Κεντρικοί Τραπεζίτες της Ομάδας των 20 (G20), που συνεδριάζουν στις 9 και 10 Ιουλίου.

Αυτό αναφέρει κατά αποκλειστικότητα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο προσχέδιο συμφωνίας, προσθέτοντας ότι η G20 αναμενέται επίσης να ζητήσει να ολοκληρωθεί η τεχνική εργασία, ώστε να μπορούν να εγκρίνουν το πλαίσιο εφαρμογής τον Οκτώβριο.

«Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων και αξιοποιώντας την πρόοδο που σημειώθηκε πέρυσι, επιτύχαμε μια ιστορική συμφωνία για μια νέα, δίκαιη και σταθερή διεθνή φορολογική στρατηγική», αναφέρει το προσχέδιο.

Όπως επισημαίνει το Reuters, στο προσχέδιο δεν γίνεται καμία αναφορά σε συγκεκριμένο συντελεστή ούτε άλλες βασικές λεπτομέρειες, οι οποίες μένει να συμφωνηθούν από σχεδόν 140 χώρες, που θα συνεδριάσουν διαδικτυακά την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Οι λεπτομέρειες, οι οποίες θα συμφωνηθούν σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση θα σταλούν στη συνέχεια στους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών της G20 στη συνάντηση που θα γινει τον Ιούλιο στη Βενετία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας