Η Tide, το brand της Procter & Gamble προχωρά σε συνεργασία με τη NASA για να διατηρεί τις διαστημικές στολές των αστροναυτών καθαρή, ακόμα και αν ταξιδεύουν στον Άρη.

Οι επιστήμονες της εταιρείας και της NASA δημιούργησαν ένα πλήρως βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό που θα καθαζίσει τα ρούχα χωρίς σπατάλη νερού. Κατά την επόμενη δεκαετία, θα δοκιμάσουν επίσης προϊόντα περιποίησης υφασμάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και σε αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη.

Πέρα από τη διαφορά που θα κάνε η συνεργασία αυτή στους λίγους αστροναύτες που ταξιδεύουν στο διάστημα, η συνεργασία θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις για τους καταναλωτές στη Γη.

Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει επηρεάζει την παγκόσμια παροχή νερού, από την πρόκληση ξηρασίας σε ορισμένες περιοχές έως τις πλημμύρες σε άλλες. Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με το νερό, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων .

«Οι επιστημονικές ανακαλύψεις ξεκινούν πάντα από μια πολύ περιορισμένη εφαρμογή, αλλά όταν έχουμε αυτήν την ανακάλυψη, η ικανότητα να το χρησιμοποιήσουμε για την επίλυση των σημερινών προβλημάτων στη Γη θα είναι εκπληκτική», δήλωσε ο Shailesh Jejurikar, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος υφασμάτων και οικιακής φροντίδας της P&G. .

Η διαστημική έρευνα και ανάπτυξη έχουν οδηγήσει σε πολλές ανακαλύψεις που έχουν επηρεάσει τους ανθρώπους στη Γη, όπως νέους καθαριστές νερού, την τεχνολογία που οδήγησε σε μηχανές CAT και MRI και διάφορα φάρμακα.

Ο Jejurikar είπε ότι η NASA έφτασε στην P&G καθώς προσπάθησε να λύσει τις προκλήσεις καθαρισμού που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες στο διάστημα. Η συνεργασία έχει εκτιμώμενη αξία σε δολάρια άνω των 111.000.

Όπως αναφέρει το CNBC, οι μήνες ή ακόμα και τα χρόνια που οι αστροναύτες περνούν μακριά από τη Γη σημαίνει ότι οι στολές και τα ρούχα τους μπορούν να γίνουν δύσοσμα και λεκιασμένα. Τα ρούχα πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθούν αρκετές φορές πριν εκτοξευθούν με άλλα απορρίμματα στην ατμόσφαιρα ή να επιστραφούν στη Γη ως σκουπίδια.

«Είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετικά δύσκολη πρόκληση καθαρισμού. Οι αστροναύτες, για να παραμείνουν σε φόρμα, πρέπει να ασκούνται μερικές ώρες κάθε μέρα για να διαχειριστούν την υγεία τους », δήλωσε ο Jejurikar. «Και αν εργάζεσαι δύο με τρεις ώρες κάθε μέρα, θα είναι ιδρωμένος.»

Τον επόμενο χρόνο, τα πρωτότυπα αυτά προϊόντα θα κάνουν μια μία πρώτη δοκιμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ώστε να διαπιστωθεί αν λειτουργούν σε συνθήκες μικροβαρύτητας και όταν εκτίθενται σε επίπεδα ακτινοβολίας του διαστήματος.

Νωρίτερα φέτος, η Tide έθεσε στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μισό έως το 2030 . Η P&G είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του 50L Home Coalition, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της λειψυδρίας και της κλιματικής αλλαγής μειώνοντας τη μεμονωμένη χρήση νερού από 500 λίτρα σε 50 λίτρα την ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή