Σε μερικές εβδομάδες ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, θα βρεθεί στο Διάστημα μαζί με τον αδελφό του Μαρκ και έναν μη κατονομαζόμενο επιβάτη που πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για μια θέση στο σκάφος New Shepherd της Blue Origin.

Ο Μπέζος δεν είναι ο μόνος που επιθυμεί να ταξιδέψει… εκτός της γήινης ατμόσφαιρας καθώς ανάλογες φιλοδοξίες έχουν εκφράσει τόσο ο Έλον Μασκ της SpaceX όσο και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin Galactic.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox ο διευθυντής της NASA, Μπιλ Νέλσον, έστειλε ένα μάλλον αυστηρό μήνυμα προς τους δισεκατομμυριούχους που ετοιμάζονται για τη νέα διαστημική κόντρα: «δεν πρόκειται να μετατραπεί σε Άγρια Δύση για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν στο Διάστημα».

«Έχω το βλέμμα μου στραμμένο σε αυτή την υπόθεση, θα πρέπει να περάσουν ορισμένες βασικές εξετάσεις φυσικής κατάστασης και ψυχολογικής ικανότητας όπως συμβαίνει με οποιονδήποτε επαγγελματία αστροναύτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της NASA.

«Θέλουμε το πλήρωμα που βρίσκεται ήδη στον διαστημικό σταθμό να είναι ασφαλές όταν θα έχουν φιλοξενούμενους επισκέπτες, δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο», συμπλήρωσε ο Μπιλ Νέλσον.

Ο συγκεκριμένος ανταγωνισμός μεταξύ μεγιστάνων είναι κάτι ιδιαίτερα διαδεδομένο το τελευταίο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση της πτήσης του Τζεφ Μπέζος με το New Shepherd, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου, ακολούθησαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin Galactic να προσπαθεί να προλάβει τον ιδρυτή της Amazon και να πετάξει πρώτος στο Διάστημα.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, ο Μπράνσον φέρεται να σχεδιάζει την πτήση του για το διήμερο της 4ης Ιουλίου, δηλαδή για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας που είναι εθνική αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν το ερώτημα τέθηκε στην Virgin Galactic, η εταιρεία δεν διέψευσε (αλλά ούτε επιβεβαίωσε) τον ισχυρισμό.

Πάντως, όπως φαίνεται τα ταξίδια πέρα από τη Γη δεν είναι διακαής πόθος μόνο για τους δισεκατομμυριούχους. Τη συγκεκριμένη φιλοδοξία έχουν και πολλοί πολίτες, από τη στιγμή που τα διαστημικά ταξίδια γίνουν πιο εύκολα προσβάσιμα στον γενικό πληθυσμό, μέσω του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών.

Η SpaceX, του Έλον Μασκ, είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν οργανώσει διαγωνισμούς με έπαθλο ταξίδια πολιτών στο Διάστημα. Την ίδια στιγμή ο νικητής του «Ποιος θέλει να γίνει αστροναύτης» του Discovery Channel αναμένεται να ταξιδέψει μέχρι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εντός του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία