Όταν μιλά κανείς για την αμερικανική οικονομία, το μυαλό πάει απευθείας σε πολυεθνικές εταιρίες και επιχειρηματικούς κολοσσούς, με χιλιάδες εργαζόμενους και γραφεία στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, καθώς όπως προκύπτει από επίσημα στατιστικά στοιχεία και μελέτες, οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Αμερικής και τον κύριο πυλώνα της οικονομίας της.

Σύμφωνα με την Ένωση Μικρών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSBA), οι μικρές επιχειρήσεις δημιουργούν πάνω από το 66% των καθαρών νέων θέσεων εργασίας. Μια νέα έκθεση δείχνει επίσης ότι οι μικρές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν το 44% της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ. Αν και αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί σταδιακά τα τελευταία χρόνια, παραμένει σημαντικό μέρος της συνολικής συνεισφοράς του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την USSBA, από το 1998 έως το 2014, το μερίδιο των μικρών επιχειρήσεων του ΑΕΠ μειώθηκε από 48% σε 43,5%. Ωστόσο, κατά την ίδια περίοδο, το ποσό του ΑΕΠ των μικρών επιχειρήσεων έχει αυξηθεί κατά περίπου 25%, με ρυθμό περίπου 1,4% ετησίως.

Προσθέτουν ωστόσο, ότι το πραγματικό ΑΕΠ για τις μεγάλες επιχειρήσεις έχει αυξηθεί ταχύτερα, κατά 2,5% ετησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας