Το προσωπικό και οι πελάτες του γίγαντα της Wall Street, Morgan Stanley δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στα γραφεία της στη Νέα Υόρκη, εάν δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19.

Οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι θα πρέπει να εργάζονται εξ αποστάσεως, σύμφωνα με το BBC.

Η πολιτική αυτή τίθεται σε ισχύ τον επόμενο μήνα, σε μια κίνηση που στοχεύει να επιτρέψει την άρση άλλων κανόνων που σχετίζονται με την Covid.

Την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας κάλεσε τους εργαζομένους να επιστρέψουν στο γραφείο.

Συγκεκριμένα ένα εσωτερικό σημείωμα έγραφε: «Από τις 12 Ιουλίου, όλοι οι υπάλληλοι, οι πελάτες και οι επισκέπτες θα πρέπει να βεβαιώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως για να έχουν πρόσβαση στα κτίρια της Morgan Stanley στη Νέα Υόρκη και στο Westchester.»

Το BBC εκτιμά ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να καταργήσει τους περιορισμούς στα γραφεία που σχετίζονται με τη χρήση μάσκας και την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η Morgan Stanley είχε ήδη εφαρμόσει τους λεγόμενους χώρους εργασίας «μόνο για εμβολιασμένους» σε ορισμένα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των «θεσμικών τίτλων» και της «διαχείρισης πλούτου».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν είπε ότι θα ήταν «πολύ απογοητευμένος» εάν οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ δεν είχαν επιστρέψει μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ ορισμένες τράπεζες παίρνουν μια σκληρή θέση κατά της εργασίας από το σπίτι.

Ο Τζέιμι Ντίμον, το αφεντικό της μεγαλύτερης τράπεζας της Αμερικής JP Morgan, δήλωσε πρόσφατα ότι ήθελε το προσωπικό των ΗΠΑ να επιστρέψει στα γραφεία από τον Ιούλιο.

Οι τραπεζίτες της Goldman Sachs είχαν οδηγίες να αναφέρουν την κατάσταση εμβολιασμού τους πριν επιστρέψουν στα γραφεία τους νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Τζες Στάνλεϊ, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η εργασία από το σπίτι «δεν ήταν βιώσιμη». Σε μια τηλεδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, είπε: «Θα είναι όλο και περισσότερο μια πρόκληση να διατηρηθεί ο πολιτισμός και η συνεργασία που επιδιώκουν να έχουν και πρέπει να έχουν αυτά τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.»

Εν τω μεταξύ, μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από το BBC τον περασμένο μήνα έδειξε ότι σχεδόν και οι 50 από τους μεγαλύτερους εργοδότες του Ηνωμένου Βασιλείου που ρωτήθηκαν, δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να ζητήσουν επιστροφή του προσωπικού στα γραφεία με πλήρη απασχόληση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή