Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές για την πορεία του πληθωρισμού και των επιτοκίων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο της τάξης του 0,33%, ενισχυμένος κατά 1,59 μονάδα στις 456,82. Κέρδη σημείωσαν οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι, με τον κλάδο των πρώτων υλών να ηγείται της ανόδου με επίδοση της τάξης του 1,3%.

Με κέρδη έκλεισαν και τα χρηματιστήρια σε Παρίσι και Φρανκφούρτη. Ο DAX σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,29% και έκλεισε στις 15.648,93μονάδες (+45,69). Ο Γαλλικός CAC40 ενισχύθηκε κατά 0,28% , ή κατά 18,56 μονάδες και έκλεισε στις 6.621,1. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πράσινο πρόσημο στις 7.098,11 μονάδες, ενισχυμένος κατά  35,82 μονάδες ( +0,51%). Στην περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση της τάξης του 0,13 % και έκλεισε μειωμένος κατά 34,12 μονάδες στις 25.363,6.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι μετοχές στην Wall Street. Οι επενδυτές αναμένουν την αποψινή ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο.  Σύμφωνα με τις σημειώσεις του προέδρου που δημοσιοποιήθηκαν θεωρείται πώς η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει νωρίτερα τη συζήτηση για τη μερική άρση των άνευ προηγούμενων μέτρων που έχουν παρθεί, ώστε να τονωθεί η αμερικανική οικονομία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η συνεδρίαση της επιτροπής της Fed την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με ανακοίνωση για αυξήσεις επιτοκίων το 2023, νωρίτερα δηλαδή από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Πίσω στην Ευρώπη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εδωσε ώθηση στις αγορές τη Δευτέρα καθώς παρουσιάστηκε αισιόδοξη για τις προοπτικές της οικονομίας στη ευρωζώνη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην Συνεκτική και Προοδευτική Συμφωνία Συνεργασία των χωρών του Ειρηνικού  (CPTPP).

Στα επιχειρηματικά νέα,ο γαλλικός όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης Vivendi κέρδισε την Τρίτη την υποστήριξη των μετόχων για την αναδιάρθρωση και δημόσια εγγραφή της Universal Music Group, που είναι και το διαμάντι του στέμματος του γαλλικού μιντιακού ομίλου. 

Η μετοχή της εταιρείας Travis Perkins σημείωσε άνοδο  της  τάξης 7,4% , καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ισχυρά κέρδη λόγω της ισχυρής ζήτησης δομικών υλικών. Οι μετοχές των βρετανικών ομίλων ακινήτων Land Securities και British Land σημείωσαν κέρδη 4,1% και 5,5%, αντίστοιχα, καθώς η JPMorgan αναβάθμισε τις μετοχές τους σε «overwaight». Oι μετοχές των διαδικυτακών φαρμακείων Zur Rose Group και Shop Apotheke Europe σημείωσαν απώλειες 4,8% και 6% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές