Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χθεσινή ανάρτηση στο Twitter του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, που ανέφερε πως «βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας του.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας είχε υποστηρίξει ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν έχει σχέση με το κράτος άρα δεν δεσμεύεται, παρότι η συμφωνία έχει ρητή αναφορά σε συνεργασία των δύο κρατών για θέματα αθλητισμού και ιδιωτικές οντότητες.

Μια συμφωνία που ο Ζάεφ υπέγραψε με τιμές και πανηγυρισμούς και τώρα φαίνεται ο ίδιος από μόνος του να την αδειάζει.

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς μετά το tweet του Ζάεφ ήταν να υπενθυμίσει στη Βόρεια Μακεδονία, μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι η «πλήρης και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας αποτελεί κριτήριο για την ενταξιακή πορεία της» στην ΕΕ.

Ειδικότερα για τα μνημόνια η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε «όλα αξιολογούνται και αξιολογείται και ο χρόνος κατά τον οποίο θα κυρωθούν από τη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας». Η αξιολόγηση, καταλήγει ότι με τη συμπεριφορά και του Ζόραν Ζάεφ δεν υπάρχει κανένας λόγος να προχωρήσουν άμεσα. Μάλλον από φθινόπωρο πηγαίνουν οι κυρώσεις. Εξάλλου, δεν είναι η Ελλάδα αυτή που έχει λόγους να βιάζεται, η Βόρεια Μακεδονία είναι αυτή που πρέπει να κλείσει εκκρεμότητες αν θέλει να πάρει ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών συζητήσεων με την ΕΕ, που είναι στάσιμες από πέρυσι τον Μάρτιο…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους