Σε θέση Αντιπρόεδρου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου εκλέχθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητήριου, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping – ICS), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 22-23 Ιουνίου 2021.

Η εκλογή του κ. Θέμη Παπαδόπουλου, Προέδρου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, ως Αντιπροέδρους στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη  και επισφραγίζει τη σημαντική θέση που κατέχει τόσο το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αλλά και η Κυπριακή Ναυτιλία ανάμεσα στη Διεθνή Ναυτιλιακή Κοινότητα, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΝΕ.

Το Επιμελητήριο στη συνέλευση του ICS, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θέμη Παπαδόπουλου και το Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου κ. Θωμά Α. Καζάκο. Στη συνέλευση συζητήθηκαν καίρια θέματα που αφορούν τη διεθνή πλοιοκτησία. Μεταξύ των κύριων θεμάτων, ήταν η συνέχιση του στρατηγικού σχεδιασμού για την εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος ναυτικών, ώστε τα Κράτη να δώσουν στα πληρώματα πλοίων πρόσβαση σε εμβόλια κατά την άφιξη τους σε λιμάνια ανά το παγκόσμιο.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν τεχνικά και περιβαλλοντικά θέματα, που αφορούν τις συνεχείς προσπάθειες της Διεθνούς Ναυτιλιακής Βιομηχανίας για περαιτέρω μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων καθώς και οι προσπάθειες που γίνονται για να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη κρίση πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα