Τα μάτια στραμμένα στον ουρανό γιατί θα συμβεί σήμερα η τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος για το 2021.  Είχαν προηγηθεί οι υπερπανσέληνοι της 27ης Απριλίου και της 26ης Μαΐου.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος ήταν παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι της Φράουλας» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή που μαζεύονται οι ώριμες πια φράουλες.

Καθώς η ελλειπτική τροχιά του φεγγαριού γύρω από τη Γη αυξομειώνει την απόσταση μεταξύ των σωμάτων, υπερ-πανσέληνος συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως σήμερα για να απολαύσετε το υπερθέαμα;

Μια βόλτα με το αυτοκίνητο

Αν θέλετε να είστε συνέχεια σε κίνηση, τότε πάρτε το αυτοκίνητο, το ποδήλατο, το μηχανάκι ή το πατίνι σας και ξεχυθείτε στους δρόμους.

Στα γνωστά βραχάκια της Ακρόπολης

Ίσως το πιο γνωστό σημείο για χάζι! Αν δεν έχετε ανέβει ποτέ, σήμερα είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Απεριόριστη θέα στην Ακρόπολη και γεμάτο φεγγάρι… Τι άλλο να ζητήσει κανείς; (Φορέστε ίσια και σταθερά παπούτσια, οι βράχοι γλιστράνε πολύ)

Στην ταράτσα του σπιτιού σας!

Μόνοι ή και με παρέα, ανεβείτε στα ψηλά. Η ταράτσα που σπανίως χρησιμοποιούμε σήμερα μπορεί να γίνει η πιο ρομαντική θέση για να απολαύσουμε το υπερθέαμα της σελήνης.Η ταράτσα δεν είναι μόνο για μπουγάδα!

Τεχνόπολη

Αν είστε πιο industrial τύποι και θέλετε κάτι πιο ψαγμένο και…. βιομηχανικό, τότε η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου είναι αυτό που ψάχνετε για σήμερα.

Στον λόφο της Πνύκας

Δάσος, δροσιά και θέα Ακρόπολη. Με την σημερινή ζέστη θα είναι ότι πρέπει.

Plus: Ιδανικό μέρος για φωτογραφίες στο Instagram

Ακρογιαλιές δειλινά

Μπορεί να το’ χουν πλανέψει….η παραλία είναι ίσως το πιο σωστό καταφύγιο για την σημερινή νύχτα. Αν έχετε λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι σας (ή το κορίτσι ή τον κολλητό – η). Τι μπορεί να πάει λάθος;

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή