Με την εποχή του 5Gνα διανύει ήδη τους πρώτους της μήνες στη χώρα μας, οι Έλληνες αν και αναγνωρίζουν τις ωφέλειες, είναι συγχρόνως επιφυλακτικοί απέναντι στα δίκτυα νέας γενιάς. Η πανδημία έπαιξε βεβαίως καταλυτικό ρόλο στη διείσδυση του διαδικτύου στην ελληνική κοινωνία, βάζοντας ακόμα και τους μεγαλύτερους στη σφαίρα των socialmedia, των εφαρμογών βίντεο-επικοινωνίας και του e-shopping. Όμως ενώ στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι το 5Gθα έχει θετική επίπτωση στη ζωή τους, δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν παραπάνω για αυτό.

Σε αυτά τα συμπεράσματα καταλήγει πανελλαδική έρευνα της FocusBari, η οποία αναδεικνύει την ανησυχία για τις επιπτώσεις στην υγεία ως την πιο καθοριστική για τη στάση των Ελλήνων απέναντι στο 5G. Ποσοστό 52% των συμμετεχόντων συντάσσονται με τη φράση «Με ανησυχούν οι επιπτώσεις που το 5G μπορεί να έχει στην υγεία μου». Οι γυναίκες εμφανίζονται αρκετά πιο επιφυλακτικές από τους άνδρες με τα ποσοστά να είναι 61% και 43% αντίστοιχα. Οι δε πιο ανήσυχες είναι οι γυναίκες ηλικίας από 45 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ποσοστό 70% των Ελλήνων αναγνωρίζει ότι το 5Gωφελεί τη ζωή τους με πολλούς τρόπους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, δηλαδή 88%, πιστεύει ότι η χρήση του βελτιώνει την ψηφιακή εμπειρία (streaming, ταχύτητες κλπ.). Συγχρόνως όμως, το 54% των ερωτώμενων ανησυχούν για το απόρρητο των δεδομένων τους και το 52% για τους κινδύνους ασφαλείας εάν αποτύχει η τεχνολογία 5G.

Αν και όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας, ένας στους δύο (51%) έχει ή πρόκειται να αποκτήσει κινητό τηλέφωνο συμβατό με το 5Gμέσα στον επόμενο έναν χρόνο, μόλις το 26% είναι διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερο για να έχει πρόσβαση στη νέα τεχνολογία. Επίσης, ακριβώς ίδιο είναι το ποσοστό που θα άλλαζε πάροχο κινητής τηλεφωνίας για να «παίζει» σε δίκτυο 5G.

Απαντώντας δε ως προς τους λόγους για τους οποίους δεν προτίθενται να αγοράσουν συσκευή 5G, ο κύριος είναι το υψηλό κόστος σε ποσοστό 49%, ακολουθεί η ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια με 23%, ενώ ένα ποσοστό 16% δεν ενδιαφέρεται για την νέα αυτή τεχνολογία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία