Ετήσια αύξησημεικτών εσόδων της τάξης του 6,7% στα 612,7 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 94,63 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέγραψε ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στην Κίνα  το πρώτο πεντάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής της χώρας.

Η αύξηση αυτή, ήταν μεγαλύτερη κατά 6,4 ποσοστιαίες μονάδες, από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου, οι τρεις τηλεπικοινωνιακοί γίγαντες της Κίνας (China Telecom, China Mobile και China Unicom) είχαν 1,61 δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων, με τους χρήστες της τεχνολογίας 5G να φτάνουν στα 335 εκατομμύρια.

Οι τρεις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, είδαν επίσης, μία σταθερή αύξηση στον αριθμό των χρηστών ευρυζωνικών διαδικτυακών υπηρεσιών που είχαν φτάσει στα 505 εκατομμύρια μέχρι το τέλος Μαΐου, καταγράφοντας μία καθαρή αύξηση 21,61 εκατομμυρίων χρηστών από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ευρώπη: Ήταν στραβό το οικονομικό κλίμα, ήρθαν οι καύσωνες και η ξηρασία
Διεθνή |

Νέα πληγή για τις ευρωπαϊκές οικονομίες η «εξαφάνιση» των ποταμών

Η ξηρασία και η ανομβρία «στεγνώνουν» τα μεγάλα ποτάμια της Ευρώπης προκαλώντας αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες στις εμπορικές αγορές - Κάτω από τα όρια ασφαλείας τα επόμενα 24ωρα η στάθμη του Ρήνου