Μεταρρυθμίσεις για τη βιομηχανία και το εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και κίνητρα στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αναμένεται να ζητήσουν οι εργοδότες (επιχειρηματίες και βιομήχανοι) κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

Πρόκειται να διεξαχθεί μεθαύριο Τρίτη 29 Ιουνίου και το κεντρικό μήνυμα της είναι: «Επενδύουμε στο Εμείς, Χτίζουμε στο Μέλλον». Στην επόμενη μέρα των σκληρών μέτρων κατά της πανδημίας Covid -19 που δοκίμασαν τις αντοχές και τα όρια των ελληνικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν) κατά της πληροφορίες θα επιδιώξει να αναδείξει το θέμα της συλλογικής ευθύνης για την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά κυρίως για το ζητούμενο που είναι η διατηρήσιμη πορεία ανάπτυξης. «Βιώσιμη ανάπτυξη που θα φέρει οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία. Και δεν θα έλθει νομοτελειακά αλλά θα πρέπει να την καταστήσουμε κάνοντας σημαντικές αλλαγές», αναμένεται να τονίσει ο κ. Παπαλεξόπουλος στέλνοντας τα σχετικά μηνύματα προς την πολιτική ηγεσία αλλά και τους φορείς των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Οι προτεραιότητες

Πηγές θέλουν τον πρόεδρο του ΣΕΒ να αναφερθεί στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στην περίοδο που ανοίγει με την εποχή της πανδημίας και στο σημείο αυτό θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες του Συνδέσμου.

Πιο συγκεκριμένα θα αναπτύξει τις κύριες δράσεις του το επόμενο χρονικό διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο και την ευθύνη των ίδιων των επιχειρήσεων σ’ αυτή την πορεία. Πρόκειται για «5+1» προτεραιότητες: Καινοτομία, Εκπαίδευση – Δεξιότητες – Επιχειρηματικότητα, Πράσινη Μετάβαση, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Σύγχρονη Βιομηχανική Πολιτική καθώς και Επιχειρήσεις δίπλα στην Κοινωνία.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναμένεται να στείλει τα εξής μηνύματα:

1. Να φέρουμε πιο κοντά τις επιχειρήσεις στην κοινωνία, ξεκινώντας από το τι μπορούμε εμείς, οι επιχειρήσεις, να κάνουμε καλύτερα.

2. Να προωθήσουμε τη συλλογική μας ικανότητα σαν κοινωνία και οικονομία να καινοτομούμε σε όλους τους τομείς.

3. Να επενδύσουμε και να συνεργαστούμε για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων όλων των εργαζόμενων και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα.

4. Να δουλέψουμε συστηματικά για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας μας, με τρόπο που συνδυάζει βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα.

5. Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να επιταχύνουν το ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

6. Να δουλέψουμε για μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική, ως βάση για μια πιο ανθεκτική οικονομία με καλύτερες θέσεις εργασίας.

Συζήτηση με τον CEO της Pfizer

Στη φετινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΒ και συγκεκριμένα στο απογευματινό μέρος της, όπου η εκδήλωση είναι ανοικτή έχει προγραμματιστεί να κάνουν τοποθετήσεις και να συζητήσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο CEO της Pfizer Albert Bourla και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Την εκδήλωση αυτή θα χαιρετίσει με βιντεοσκοπημένο μήνυμα η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα το μεσημέρι στο κλειστό μέρος της γενικής συνέλευσης θα απευθυνθούν ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, ο γενικός διευθυντής Αλέξανδρος Χατζόπουλος, οι οποίοι θα κάνουν τον απολογισμό των δράσεων και του πολύπλευρου έργου του Συνδέσμου, ενώ ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος θα ενημερώσει τα μέλη για τις βασικές κατευθύνσεις και το πρόγραμμα δράσης του Συνδέσμου την επόμενη χρονική περίοδο.

Στο δεύτερο μέρος της γενικής συνέλευσης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Κατά το πρωινό σκέλος της γενικής συνέλευσης και μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ και σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ θα παρουσιάσουν τις θεματικές προτεραιότητες του Συνδέσμου στα μέλη. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν για:

· Βιομηχανική Στρατηγική: Ο Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ

· Εργασιακά, Εκπαίδευση & Δεξιότητες: Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος, CHIPITA A.E.

· ESG: Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, MYTILINEOS

· Φορολογικά θέματα: Ο Ευτύχιος Βασιλάκης, πρόεδρος, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

· Καινοτομία: Ο Μάρκος Βερέμης, πρόεδρος ΔΣ, UPSTREAM A.E.

· Πράσινη Οικονομία: Ο Ανδρέας Σιάμισιης, διευθύνων σύμβουλος, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

· Διαφορετικότητα, Συμπερίληψη & Ισότητα: Η Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, UNI-PHARMA Α.Β.Ε.Ε.

· Δράσεις για ΜμΕ: Ο Αλέξανδρος Μακρίδης, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος, ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ Μ.Γ. Α.Ε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Βιομηχανία