«Τιμούμε περίπου 1,5 εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που εργάζονται σκληρά στις θάλασσες, αψηφώντας δυσκολίες και κινδύνους, διατηρώντας τη ναυτιλία στην κορυφή των εμπορικών δραστηριοτήτων και διασφαλίζοντας τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων. Ανάμεσά τους, ξεχωριστή θέση, για τις ικανότητες, την εμπειρία, την εργατικότητα, έχουν οι Έλληνες ναυτικοί».

Αυτό τόνισε σε μήνυμά του με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «η συνεισφορά τους, διαχρονικά, είναι τεράστια. Ειδικότερα στην πανδημία, κατάφεραν να διατηρήσουν ζωντανή την εφοδιαστική αλυσίδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, μεταφέροντας αγαθά αλλά και φάρμακα» και συμπλήτρωσε ότι «το σύνθημα του φετινού εορτασμού, “ένα δίκαιο μέλλον για τους ναυτικούς”, θυμίζει σε όλους μας την ανάγκη για ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας στο πλοίο αλλά και τη δίκαιη αντιμετώπιση, με σεβασμό στα δικαιώματα όλων των ναυτικών, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα και θρησκευτικές πεποιθήσεις».

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης κατέληξε ότι «στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θεωρούμε υποχρέωση μας να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, όπως θεωρήσαμε προτεραιότητα την ενίσχυση των Ελλήνων ναυτικών όσο διαρκεί η πανδημία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά