Από το ζενίθ, στο ναδίρ. Από τον τελικό του Ρολάν Γκαρός, στην ήττα στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε αγνώριστος και ηττήθηκε στον πρώτο γύρο με 3-0 σετ από τον Φράνσις Τιαφό (6-4, 6-4, 6-3), Νο. 57 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η πορεία του Ελληνα τενίστα στο τρίτο γκραντ σλαμ της φετινής σεζόν αποδείχθηκε σύντομη, με το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο.3 του ταμπλό, να πραγματοποιεί μια κάκιστη εμφάνιση και να γνωρίζει έναν σοκαριστικό αποκλεισμό από τον Αμερικανό.

O 22χρονος δεν θύμιζε σε τίποτα τον τενίστα, που πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, με τον Φράνσις Τιαφό να παίρνει τη νίκη με 3-0 και να πετυχαίνει την πρώτη μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, όπως είχε συμβεί το 2017 και το 2019, ενώ το 2018 είχε φτάσει στους «16». Πλέον, καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του και να επικεντρωθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου θα ψάξει το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Τιαφό εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέβηκε στο Γουίμπλεντον χωρίς να έχει παίξει φέτος άλλο παιχνίδι στο γρασίδι και κατάφερε να κάνει μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ του παιχνιδιού. Στη συνέχεια κράτησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το σερβίς του και με 6-4 έκανε το 1-0 στα σετ, δείχνοντας αποφασισμένος να πάρει τη νίκη.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες κρατούν εύκολα τα σερβίς τους μέχρι το 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο Φράνσις Τιαφό πίεσε στο σερβίς του Στέφανου και προηγήθηκε με 15-40. Ο Ελληνας τενίστας κατάφερε να «σβήσει» τις ευκαιρίες του αντιπάλου του, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Αμερικανός είχε και πάλι μπρέικ πόιντ. Η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή, με τον Τιαφό να κάνει το 5-4 και έκανε σημαντικό βήμα για το 2-0.

Το Νο. 57 της παγκόσμιας κατάταξης σέρβιρε για να πάρει το δεύτερο σετ, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει πιέζει για το μπρέικ. Είχε τρεις ευκαιρίες για να… απαντήσει με το ίδιο νόμισμα, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Αμερικανό να κάνει το 6-4 και το 2-0 στα σετ.

Με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας πάρει τον… αέρα του Ελληνα τενίστα, ο Φράνσις Τιαφό «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά στο πρώτο γκέιμ. Ο Αμερικανός με καλά σερβίς έφτασε στο 3-1. Ο Στέφανος προσπάθησε να πάρει πίσω το μπρέικ, αλλά χωρίς επιτυχία, παρότι είχε μία ευκαιρία στο 6ο γκέιμ και άλλες δύο στο 8ο γκέιμ.

Το Νο.4 του κόσμου και Νο.3 του ταμπλό σπατάλησε τις ευκαιρίες του και στο 6ο γκέιμ δέχθηκε ένα ακόμα μπρέικ. Ο Τιαφό έκανε το 6-3 και το 3-0 στα σετ, πανηγυρίζοντας μια τεράστια νίκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα