Ελληνική πρωτιά στις αφίξεις superyachts

To άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να καταγράφει την πρώτη μεγάλη επιτυχία του καθώς η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Bloomberg με τις περισσότερες επισκέψεις superyacht αυτό το καλοκαίρι.

Ελληνική πρωτιά στις αφίξεις superyachts

To άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να καταγράφει την πρώτη μεγάλη επιτυχία του καθώς η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Bloomberg με τις περισσότερες επισκέψεις superyacht αυτό το καλοκαίρι.

Τουλάχιστον 194 superyachts έδεσαν στις ελληνικές ακτές μέχρι τις 25 Ιουνίου, έναντι 80 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι περιοχές της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Αδριατικής προχωρούν ταχύτατα προς την κορύφωση της τουριστικής περιόδου παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία. Η οικογένεια Ρίτσι, γνωστή από τα ρεάλιτι σόου της τηλεόρασης, ο μύθος του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον και ο Αυστραλός μεγιστάνας Τζέιμς Πάκερ, ήταν ανάμεσα στους σελέμπριτις που επισκέφθηκαν με γιοτ την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ γιοτ που φέρονται να ανήκουν στους δισεκατομμυριούχους Ντέιβιντ Γκέφεν, Αμντουλαχ αλ Φουταίμ και Ερνέστο Μπερταρέλι, έδεσαν στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Ελλάδα κατάφερε να εμβολιάσει περίπου το 37% του πληθυσμού αφού ξεπέρασε τα κύματα του Νοεμβρίου του 2020 και των μηνών Μαρτίου-Απριλίου φέτος. Η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να υποδέχεται ξένους επισκέπτες στις 14 Μαίου χωρίς την απαίτηση καραντίνας με την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αποδεδειγμένο αρνητικό τέστ κορονοϊού. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με αυτή την πολιτική. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν άσκησαν κριτική στην Ελλάδα και άλλες χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό για την χαλαρή πολιτική που ακολουθούν στο θέμα του τουρισμού και ειδικά για τους επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με τα λιγότερο αποτελεσματικά κινεζικά και ρωσικά εμβόλια. Η τουριστική βιομηχανία αντιστοιχεί σε περισσότερο από 25% των θέσεων εργασίας και περίπου στο 20% της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα βρισκόταν στην 18η θέση με βάση τον αριθμό των τουριστών της την περίοδο 2015-2019, με 30,3 εκατομμύρια επισκέπτες σε μέσον όρο, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

OT Originals

Περισσότερα από Tέχνη και Ζωή

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο