«Συναγερμό» έχει σημάνει και στις ελληνικές αρχές η μετάλλαξη «Δέλτα», με αποτέλεσμα να τροποποιούνται οι κανόνες, οι οποίοι αφορούν τον τουρισμό.

Γεγονός είναι πως η κυβέρνηση έχει «ποντάρει» πάρα πολλά στο να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο ομαλή περίοδος για τον τουρσμό, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο ακόμη και για τουριστικές εισπράξεις της τάξης του 50%-55% σε σχέση με το επίπεδο του 2019.

Ωστόσο, το παραπάνω περνά και μέσα από το να καταστεί η Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο ασφαλής χώρας, σε αυτή τη συγκυρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Τουρισμό εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως από τις 30 Ιουνίου 2021 και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.

Στο κρίσιμο ζήτημα αναφέρθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο Mega.

«Είναι δεδομένο ότι αυτό το καλοκαίρι θα ήταν δύσκολο, είναι μια άσκηση μεγάλης ισορροπίας», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Προσπαθούμε να σιγουρέψουμε ότι θα έχουμε όσο γίνεται λιγότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των τουριστών και των πολιτών μας» υπογράμμισε και στάθηκε στην έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα στην Βρετανία.

«Στη Βρετανία υπάρχει μεγάλη έξαρση της ‘Δέλτα’ και η Πορτογαλία μέσα σε 3 βδομάδες έχει μεγάλο πρόβλημα. Τρεις βδομάδες άφησε η Βρετανία την Πορτογαλία και αμέσως εξαπλώθηκε σαν φωτιά στην Πορτογαλία. Γερμανία βάζει καραντίνα στους Πορτογάλους. Αυτή η ισορροπία είναι πολύ δύσκολη», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA».

«Έχουμε βάλει σε πλήρη έλεγχο όποιον έρχεται από Εμιράτα, Βρετανία, Πορτογαλία και Ρωσία. Παρακολουθούμε καθημερινά τις θετικότητες και χθες βγήκε κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία όποιος έρχεται από τη Ρωσία πρέπει να έχει τεσταριστεί ανεξαρτήτως εμβολιασμού και όταν φτάσει στο αεροδρόμιο. Πριν έρθουν κι αφού φτάσουν εδώ.», εξήγησε.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής τόσο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν άσκησαν κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, κατηγορώντας την για χαλαρότητα στην υποδοχή τουριστών. Οι δύο ηγέτες φέρονται να είχαν καταφερθεί κατά της Ελλάδας και άλλων χώρων που εξαρτώνται από τον τουρισμό για την απόφασή τους να δέχονται ελεύθερα επισκέπτες εμβολιασμένους με τα λιγότερο αποτελεσματικά κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός