Στο πράσινο έκλεισε η Wall Street σήμερα Τρίτη, με τους τρεις μεγαλύτερους δείκτες να καταγράφουν κέρδη. Ο Nasdaq κατέγραψε ρεκόρ, καθώς ενισχύθηκε από τις επιδόσεις των εταιρειών τεχνολογίας και τη μετοχή της Apple, καθώς μια αισιόδοξη έκθεση εμπιστοσύνης καταναλωτών έδωσε θετικό τόνο στην αναμονή για τα στοιχεία που αφορούν τις τις θέσεις εργασίας που θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Ιούνιο φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, ενισχύοντας τις προσδοκίες για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο. 

Ο S&P 500 έκλεισε στις 4,291,8  μονάδες ενισχυμένος κατά 0,03% και ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε στις 34,292.29 μονάδες σημειώνοντας αύξηση κατά 0,03%. Με κέρδη έκλεισε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq , σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,19 % και έκλεισε στις  μονάδες 14,528.33. Και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καταγράφουν το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών, καθώς ευνοούνται από την χαλαρή νομισματική πολιτική, την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ και τα ισχυρά εταιρικά κέρδη.

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η μία μετά την άλλη οι αμερικανικές τράπεζες ανακοινώνουν τη διανομή μερισμάτων και προγράμματα επαναγοράς μετοχών, καθώς πέρασαν τα ετήσια stress test και πήραν το σχετικό πράσινο φως από την Federal Reserve.

 Η Moderna Inc σημείωσε άνοδο 6,0%, φθάνοντας σε επίεπδα ρεκόρ, λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων που παρουσιάσε για το εμβόλιο COVID-19  έναντι της παραλλαγής Delta.  Η Textron Inc σημείωσε άνοδο 1,1% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Morgan Stanley.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]