Στην καταβολή μερισμάτων προς τους μετόχους τους, αλλά και στην επαναγορά ιδίων μετοχών, προχωρούν η μία μετά την άλλη οι κυριότερες αμερικανικές τράπεζες έχοντας πάρει και το απαραίτητο «πράσινο» φως από την Federal Reserve μετά τη θετική βαθμολόγηση τους από τα ετήσια stress test.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αντανακλά την υγιή κατάσταση των οικονομικών των αμερικανικών τραπεζικών κολοσσών που έχουν αφήσει πίσω τους την κρίση, γεγονός που προφανώς ικανοποίησε ιδιαίτερα τους επενδυτές. Άλλωστε, σύμφωνα με εκτιμήσεις το υπερβάλλον κεφάλαιο των κυριότερων αμερικανικών τραπεζών κυμαίνεται στα 150 δισ. δολάρια!

Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει το μέρισμα της στα 70 σεντς ανά μετοχή, κατά το τρίτο τρίμηνο, μια εξέλιξη που αιφνιδίασε τους αναλυτές που ανέμεναν μια σαφώς μικρότερη αύξηση από τα 35 στα 50 σεντς ανά μετοχή. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις δαπάνες της για την επαναγορά ιδίων μετοχών, μια εξέλιξη που έχει ήδη ωθήσει ανοδικά τη μετοχή της προσυνεδριακά.

Αντιστοίχως, η Bank of America ανακοίνωσε πως θα αυξήσει το μέρισμα της κατά 17% στα 21 σεντς ανά μετοχή, με την είσοδο στο τρίτο τρίμηνο, ενώ η JP Morgan ανακοίνωσε πως θα ανεβάσει το μέρισμα της από τα 90 σεντς στο ένα δολάριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Goldman Sachs που ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα της για τις κοινές μετοχές από τα 1,25 στα 2 δολάρια ανά μετοχή.

Αναλόγως, η Walls Fargo & Co δήλωσε πως δρομολογεί πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνολικής αξίας 18 δισ. δολαρίων, από το τρίτο τρίμηνο του 2021 έως το δεύτερο τρίμηνο του 2022, ενώ υπολογίζει πως θα διπλασιάσει το μέρισμα της, στο τρίτο τρίμηνο, στα 20 σεντς ανά μετοχή.

Με την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων των stress tests, σύμφωνα με τα οποία και οι 23 μεγάλες τράπεζες της χώρας πέρασαν τα ετήσια τεστ αντοχής, η Federal Reserve επεσήμανε πως οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες δεν υπόκεινται πια στους περιορισμούς της πανδημίας που έβαζαν φραγμό στη διανομή μερισμάτων και στις επαναγορές μετοχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street