Σε νέα επίπεδα ρεκόρ εκτοξεύτηκε η μετοχή της Moderna, καθώς η ανακοίνωση της μελέτης που αφορά τη θετική αντίδραση του εμβολίου της στην επικίνδυνη μετάλλαξη Δέλτα οδήγησε τις αρχές της Ινδίας να ξεκινήσουν εισαγωγές του συγκεκριμένου εμβολίου.

Πραγματικά, ερευνητές της εταιρείας, μετά από μελέτη, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το εμβόλιο παράγει αντισώματα κατά του στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού. Η δημοσίευση της έκθεσης έπεισε τις αρχές της Ινδίας να εγκρίνουν εκτάκτως την άμεση έναρξη εισαγωγών του συγκεκριμένου εμβολίου, ώστε να ενταχθεί στο εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, αν και σε περιορισμένη χρήση σε πρώτη φάση.

Στο ινδικό πρόγραμμα συμμετέχουν μέχρι τώρα μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca, το ρωσικό Sputnik V και το εγχώριο Covaxin της ινδικής Bharat Biotech. Επίσης, στη τελική φάση έγκρισης για την ένταξη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα βρίσκεται το εμβόλιο της Pfizer.

Θυμίζουμε πως η Ινδία, πέρα από τη χώρα στην οποία εμφανίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα, συνιστά μια τεράστια αγορά, όπου λιγότερο από το 4% του πληθυσμού της έχει πλήρως εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα οι εταιρείες των εμβολίων να ερίζουν για ένα κομμάτι της χρυσοφόρου πίτας του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος.

Τα ενεργά κρούσματα covid-19 στην Ινδία ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια, με τον ημερήσιο μέσο όρο νέων κρουσμάτων να ανέρχεται στα 11.000.

Έτσι, η είδηση της ένταξης της στην αγορά της Ινδίας εκτόξευσε τη μετοχή της Moderna σε νέα υψηλά, στα 238,40 δολάρια, τιμή που ανεβάζει τη χρηματιστηριακή αξία της μικρής και προ της πανδημίας άγνωστης εταιρείας βιοτεχνολογίας στα 95 δισ. δολάρια. Σημειωτέον δε, πως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αποτελεί το πρώτο προϊόν που έχει βγάλει στο εμπόριο η Moderna.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή