Σχεδόν… καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αντιμετωπίσουν οι μη εμβολιασμένοι στο Άμπου Ντάμπι από τις 20 Αυγούστου, δεδομένου πως η λίστα που εξέδωσαν οι αρχές περί απαγόρευσης της εισόδου τους σχεδόν σε όλα τα δημόσια κτίρια θα καταστήσει την απομόνωση τους δεδομένη.

Αν και το πλούσιο κρατίδιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε δηλώσει, ήδη από τον Απρίλιο, πως προσανατολίζεται σε ένα τέτοιο μέτρο, τελικά το έκανε πράξη για το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού του και όχι μόνο, δεδομένου πως μόνο τα παιδιά κάτω των 15 ετών και όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους θα εξαιρεθούν.

Η απαγόρευση εισόδου θα αφορά όλα τα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, τα καταστήματα και shopping malls, το σύνολο της εστίασης, τα γυμναστήρια, όλους τους χώρους ψυχαγωγίας και αθλητισμού και γενικά όλο το λιανεμπόριο, με εξαίρεση βασικές επιχειρήσεις, όπως τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Στη λίστα θα περιλαμβάνονται επίσης όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία και πανεπιστήμια.

Η απόφαση ελήφθη καθώς το κρατίδιο έχει φτάσει τα επίπεδα εμβολιασμού στο 93% του πληθυσμού του. Επίσης, συνολικά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμφανίζουν από τα υψηλότερα εμβολιαστικά ποσοστά παγκοσμίως με περίπου το 77% του συνολικού πληθυσμού.

Σε πρώτη φάση οι αρχές δεν διευκρίνισαν το τι θα ισχύει για τους τουρίστες και αν οι τουρίστες θα αντιμετωπίζουν ανάλογες απαγορεύσεις, εφόσον δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ωστόσο, ήδη το κρατίδιο, όπως και το γειτονικό Ντουμπάι, έχουν ήδη αυστηρά κριτήρια εισόδου στη χώρα για τους επισκέπτες, ενώ ήδη πολλά εστιατόρια και επιχειρήσεις επέτρεπαν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα