Το 2019 πάνω από 554 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν στην ΕΕ, σε καταλύματα με κρατήσεις μέσω Airbnb, Booking, Expedia Group ή Tripadvisor, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Αυτό σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, περίπου 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες κοιμόντουσαν σε ένα κρεβάτι, του οποίου η κράτηση έγινε μέσα από  μία από αυτές τις τέσσερις πλατφόρμες.

Η έρευνα αυτή είναι αποτέλεσμα μιας συμφωνίας ορόσημο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των τεσσάρων ιδιωτικών πλατφορμών οικονομικής συνεργασίας.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά επίσημα στατιστικά καταλυμάτων που συλλέγονται μέσω επιχειρηματικών ερευνών ή μέσω τοπικών αρχών, τα δεδομένα αυτά συλλέγονται χρησιμοποιώντας ένα προηγουμένως ανεξερεύνητο κανάλι, δηλαδή δεδομένα για καταχωρίσεις και κρατήσεις μέσω αυτών των πλατφορμών.

Αυτή η πρώτη έκδοση καλύπτει δεδομένα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο σχετικά με τον αριθμό των κρατήσεων και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2018 και το 2019 σε καταλύματα που πραγματοποιήθηκαν μέσω Airbnb, Booking, Expedia Group και Tripadvisor. Τα δεδομένα για το 2020 θα είναι διαθέσιμα μετά από αυτό το καλοκαίρι και τα δεδομένα για τους πρώτους μήνες του 2021 θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια του 2021, θα διατίθενται επίσης πιο λεπτομερή δεδομένα.

Το 2019, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην ΕΕ για τουρίστες που κάνουν κράτηση για διαμονή τους μέσω μιας από τις τέσσερις πλατφόρμες ήταν η Ισπανία (112 εκατομμύρια νύχτες επισκεπτών), η Γαλλία (109 εκατομμύρια), η Ιταλία (83 εκατομμύρια), η Γερμανία (40 εκατομμύρια) και η Πορτογαλία ( 33 εκατομμύρια).

Σε επίπεδο πόλεων οι κορυφαίοι προορισμοί ήταν οι αστικές περιοχές του Παρισιού (15,1 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις επισκεπτών ή περισσότεροι από 41.000 επισκέπτες κατά μέσο όρο ανά νύχτα), η Βαρκελώνη (11,3 εκατομμύρια), η Ρώμη (10,4 εκατομμύρια), η Λισαβόνα (10,5 εκατομμύρια) και η Μαδρίτη (8,3 εκατομμύρια) ).

Οι 20 πιο δημοφιλείς περιοχές στην ΕΕ αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ (48%) του συνολικού αριθμού διανυκτερεύσεων επισκεπτών που έχουν κάνει κράτηση μέσω των πλατφορμών. Οι περισσότερες από αυτές τις 20 κορυφαίες περιοχές βρίσκονται στην Ισπανία (έξι περιοχές), στη Γαλλία ή στην Ιταλία (πέντε η καθεμία). Δύο περιφέρειες βρίσκονται στην Πορτογαλία, ενώ η Κροατία και η Ουγγαρία έχουν καθεμία από τις πρώτες 20.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή