Σε 432 σελίδες, το βιβλίο καλύπτει όλη την ταραχώδη περίοδο της προηγούμενης δεκαετίας με ιδιαίτερη έμφαση στις αιτίες της οικονομικής κρίσης (κεφ.3 & 6), τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας την «περίοδο της τρόικας» 2010-2014 (κεφ. 4 & 5), τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα της πολιτικής της «εσωτερικής υποτίμησης» όπως αυτή εφαρμόστηκε (κεφ.5), αλλά και τις ευκαιρίες που δεν αξιοποιήθηκαν για ισχυρή ανάκαμψη (κεφ. 8 ), την περίοδο από το 2015 και εντεύθεν (κεφ.10-11).

Το μέρος V του βιβλίου (κεφ. 13-20) καλύπτει ζητήματα της ευρωπαϊκής στρατηγικής (κεφ.13) και ενοποίησης που επηρεάζουν την ελληνική οικονομία, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση του πολιτικοοικονομικού συστήματος (κεφ.14), αλλά και κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της ανάκαμψης της μεταποίησης (κεφ. 15), του διαρθρωτικού προβλήματος της φορολογικής πολιτικής (κεφ. 17 & 18), αλλά και των οικονομικών προοπτικών υπό την επίδραση της πανδημίας (κεφ.19).

Πρόκειται για το τρίτο διεθνές βιβλίο των συγγραφέων μετά από τα Understanding the Crisis in Greece. From Boom to Bust (MacMillan Palgrave 2011 & 2012) & Greece. From Exit to Recovery? (Brookings 2014).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου του Βήματος για τα 50 χρόνια Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής
Επικαιρότητα |

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου του Βήματος για τα 50 χρόνια Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής

Το πρόγραμμα του συνεδρίου που διοργανώνει το BHMA σε συνεργασία με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 12 και 13 Δεκεμβρίου για την πορεία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης – Ζωντανή κάλυψη από το κανάλι του Βήματος στο YouTube