Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υπό την προεδρεία των Τζέραλντ Φορντ και Τζορτζ Μπους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, ο 88χρονος απεβίωσε στην πόλη Τάος στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ με τους δικούς του ανθρώπους να είναι στο πλευρό του ως την τελευταία στιγμή.

«Με βαθιά θλίψη μοιραζόμαστε τα νέα για τον θάνατο του Ντόναλντ Ράμσφελντ, ενός Αμερικανού πολιτικού και αφοσιωμένου συζύγου, πατέρα, παππού και μεγάλου παππού. Έφυγε στα 88 του, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια στο αγαπημένο του Taos, στο Νέο Μεξικό », ανέφερε η δήλωση.

«Η ιστορία μπορεί να τον θυμάται για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του για έξι δεκαετίες υπηρεσίας στον δημόσιο βίο, αλλά για εκείνους που τον γνώριζαν καλύτερα και των οποίων η ζωή άλλαξε για πάντα εξαιτίας του, θα θυμόμαστε την ακλόνητη αγάπη του για τη σύζυγό του Τζόις, την οικογένεια και τους φίλους του και την ακεραιότητα που έφερε σε μια ζωή αφιερωμένη στη χώρα. »

Ο Ράμσφελντ, ιστορικό στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, έγινε γνωστός κυρίως ως πανίσχυρος πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ την περίοδο 2001-2006 και βασικός αρχιτέκτονας του πολέμου στο Ιράκ, πριν ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους τον αντικαταστήσει.

Είχε βρεθεί στο ίδιο πόστο και την διετία 1975-1977 υπό την προεδρία του Τζέραλντ Φορντ. Κατέχει έτσι τους τίτλους του γηραιότερου, αλλά και δεύτερου νεότερου υπουργού Άμυνας στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα