Τη διάθεση 2,1 δισ. δολαρίων για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων ανακοίνωσε το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Η προσφορά έρχεται στο πλαίσιο και του μεγάλου φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών που ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι και έχει σαν αποκλειστικό θέμα την ισότητα.

Περίπου 25 χρόνια από τη διοργάνωση του πρώτου φόρουμ για την ισότητα των δύο φύλων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, υπάρχουν χώρες που δεν έχουν εκπληρώσει τα κριτήρια και τους στόχους που είχαν τεθεί, ήδη από το 1995. Στόχος του φόρουμ, που αριθμεί πάνω από 700 συμμετέχοντες από 150 χώρες είναι η ανανέωση των στόχων πάνω σε τέσσερα βασικά σημεία, την οικονομική δικαιοσύνη, την πάταξη της βίας, τα σεξουαλικά δικαιώματα και την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.

Την ανεπαρκή πρόοδο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα για την παγκόσμια κοινότητα, επισημαίνει σε ανακοίνωση του και το ίδρυμα Γκέιτς. «Ο κόσμος παλεύει για την ισότητα των δύο φύλων εδώ και δεκαετίες, όμως η πρόοδος είναι αργή» τονίζει και για το σκοπό αυτό το ίδρυμα, εκ των κορυφαίων στο είδος του στον πλανήτη, θα συνεισφέρει οικονομικά στην προσπάθεια.

Άλλωστε, η ίδια η κυρία Γκέιτς θα είναι ανάμεσα στους ομιλητές του φόρουμ, μαζί με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις και την πρώην υπουργό Εξωτερικών και τέως Πρώτη Κυρία, Χίλαρι Κλίντον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».