Για τέταρτη στη σειρά διετία ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας θα βρεθεί  στο τιμόνι του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΜΕ) μετά την επανεκλογή του ως προέδρου του ΔΣ από τα μέλη του Συνδέσμου.

Ο κ. Κεφάλας είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του EMΠ και έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Executive MBA στο INSEAD. Δραστηριοποιείται επί 40 χρόνια στον κλάδο και σήμερα είναι πρόεδρος των εταιρειών IMERYS Greece S.A. και IMERYS Bauxites Greece S.A.

Ο κ. Κεφάλας, έδωσε το στίγμα της στρατηγικής για την επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι το ξεκίνημα του 2021 είναι ήδη πολύ ενθαρρυντικό: «Θα συνεχίσουμε τη συστηματική ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της εξορυκτικής βιομηχανίας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και θα ρίξουμε το βάρος μας για να αρθούν το συντομότερο οι δυσλειτουργίες που παρεμποδίζουν την ανάπτυξή της. Η ένταξη του κλάδου στις προβλέψεις του σχεδίου “Ελλάδα 2.0” θα κινητοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και η απαιτούμενη αυξημένη φροντίδα της οικονομικής διπλωματίας θα δώσει στήριξη για την αύξηση των εξαγωγών μας. Ο ΣΜΕ θα κινητοποιηθεί έντονα ώστε τα πλεονεκτήματα και η υπεύθυνη λειτουργία της εξορυκτικής βιομηχανίας να αποτελέσουν παράδειγμα για το ζητούμενο νέο παραγωγικό υπόδειγμα της χώρας».

Το διοικητικό συμβούλιο που επανεκλέχθηκε αποτελείται από τους κ.κ Αθανάσιο Αποστολίκα της ΛΑΡΚΟ, Θεόδωρο Αποστολόπουλο των Μαρμάρων Διονύσου Πεντέλης, Κυριάκο Ασημακόπουλο της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Παντελή Βετούλα των  Ελληνικών Λευκολίθων, Κώστα Γιαζιτζόγλου της ΓΕΩΕΛΛΑΣ, Δημήτρη Δημητριάδη της Ελληνικός Χρυσός,Άγγελο Καλογεράκο του  ΤΙΤΑΝΑ, Μάνθο Κωνσταντινίδη της Δελφοί Δίστομο, Δημήτρη Λιανό, του Χάλυβα Δομικά Υλικά, Δημήτρη Μετικάνη της ΔΕΗ και Φώτη Στεφανή της Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάδος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις