Στην πώληση και μεταβίβαση στην Chipita Holdings Limited του μετοχικού κεφαλαίου της Givenrise Investments Limited, που περιλαμβάνει 4.700 κοινές μετοχές, με ονομαστική αξία 1,00 ευρώ η κάθε μια, προχώρησε η Chipita Participations Limited, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νίκας.

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκας ελέγχεται κατά 93,36% από την Givenrise Investments Limited. Η τελευταία ελέγχεται πλέον κατά 100% από την Chipita Holdings Limited, η οποία ιδρύθηκε το 2012 και έχει έδρα στη Λευκωσία Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία με επωνυμία «Chipita Participations Limited», η οποία ελέγχεται σε απώτατο επίπεδο από την εταιρεία «Competrol Establishment», στις 25/06/2021, πώλησε και μεταβίβασε στην εταιρεία με την επωνυμία «Chipita Holdings Limited», η οποία ομοίως ελέγχεται σε απώτατο επίπεδο από την εταιρεία «Competrol Establishment», ολόκληρο το εκδοθέν μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την επωνυμία «Givenrise Investments Limited», που περιλαμβάνει 4.700 κοινές μετοχές, με ονομαστική αξία 1,00 ευρώ η κάθε μια, και συνεπώς η «Chipita Holdings Limited» κατέστη μέτοχος κατά 100% της «Givenrise Investments Limited».

Να σημειωθεί πως η Chipita Participations Limited, είναι εταιρεία συμμετοχών με έδρα την Κύπρο και αντικείμενο δραστηριότητας μεταξύ άλλων την επένδυση και διαχείριση εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων. Ιδρύθηκε το 1997 και έχει έδρα στη Λευκωσία Κύπρου.

Απώτατος ιδιοκτήτης όλων των παραπάνω είναι η Competrol Establishment, η οποία είναι ίδρυμα (anstalt) με έδρα στο Λιχτενστάϊν. Η Competrol Establishment δεν ελέγχεται από φυσικό ή νομικό πρόσωπο σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 1(γ) του νόμου 3556/2007.

Βάσει της ανακοίνωσης της Νίκας στο Χρηματιστήριο, η εν λόγω μεταβίβαση μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας «Givenrise Investments Limited» δεν προκάλεσε κάποια μεταβολή στο συνολικό αριθμό μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία «Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.», η οποία ελέγχεται εμμέσως από την εταιρεία «Competrol Establishment».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι, η εταιρεία «Competrol Establishment» κατέχει το 93,36% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέσω της εταιρείας «Givenrise Investments Limited».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις