Η Facebook ανακοίνωσε μία ακόμη νέα πλατφόρμα, το Bulletin, που έρχεται να ανταγωνιστεί ευθέως τις ήδη υπάρχουσες newsletter πλατφόρμες, όπως το Substack και το Revue του Twitter. Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον ίδιο τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ μέσω της επίσης νέας πλατφόρμας Live Audio Rooms του Facebook.

Το Bulletin αποτελεί μία ανεξάρτητη πλατφόρμα, δεν θα έχει δηλαδή καμία άμεση σχέση με την βασική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook. Μέσα από το Bulletin οι δημιουργοί περιεχομένου, όπως συγγραφείς και δημοσιογράφοι, θα έχουν την ευκαιρία να «χτίζουν» τη δική τους ιστοσελίδα με ιδιαίτερο branding, χρωματικές επιλογές και όνομα δημοσίευσης.

Όπως έγινε γνωστό θα υπάρχει ένα συνδρομητικό πλάνο ώστε να υπάρχει ένα εισόδημα για τους δημιουργούς του περιεχομένου, με το Facebook να υποστηρίζει ότι «οι συγγραφείς του Bulletin θα κρατούν το σύνολο των εσόδων από συνδρομές για όσο διάστημα διαρκεί η συνεργασία με την πλατφόρμα».

«Μία από τις πλέον συναρπαστικές ιστορίες στη δημοσιογραφία τα τελευταία χρόνια είναι ο αυξανόμενος αριθμός ανεξάρτητων συγγραφέων που κερδίζουν χρήματα και κτίζουν τις επιχειρήσεις τους συνδεόμενοι απευθείας με τους αναγνώστες τους. Αυτός είναι ο λόγος που λανσάρουμε το Bulletin, ένα σετ εργαλείων έκδοσης και συνδρομών για να στηριχθούν αυτοί οι δημιουργοί στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανάρτηση στην ενημερωτική σελίδα του Bulletin.

Το Bulletin θα είναι μεν ανεξάρτητη πλατφόρμα αλλά θα χρησιμοποιεί τα εργαλεία διανομής του Facebook – θα εμφανίζεται δηλαδή στις σελίδες στο Facebook των συγγραφέων, όπως επίσης και στην ενότητα των ειδήσεων στην εφαρμογή του Facebook. Οι πληρωμές των συνδρομών θα διαχειρίζονται από το Facebook Pay, το οποίο θα δέχεται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες όπως επίσης και μεταφορές χρημάτων μέσω PayPal.

Η πλατφόρμα του Bulletin προς το παρόν διαθέτει μία σειρά επιλεγμένων συγγραφέων και δημοσιογράφων (συμπεριλαμβανομένης και μίας πρώην απεσταλμένης του CNN στον Λευκό Οίκο), αλλά ουσιαστικά βρίσκεται ακόμα σε μία κλειστή, δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας. Πρόθεση της εταιρείας είναι να προσθέσει περισσότερους συγγραφείς τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία