Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την πρώτη συνεδριάση του δεύτερου εξαμήνου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την οικονομική ανάκαμψη της γηραίας ηπείρου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 ανέβηκε κατά 0,7% στα μέσα της συνεδρίασης, με τους κλάδους των ταξιδιών και της αναψυχής να οδηγούν τα κέρδη, καθώς κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 2%. Όλοι οι κλάδοι και όλα τα χρηματιστήρια κινήθηκαν σε θετικό έδαφος. O δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,62% και διαμορφώθηκε στις 455,63.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,25% στις 7.125,16 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 0,47% στις 15,603.81 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 0,71 % στις 6.553,82 μονάδες. Κέρδη και για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει με άνοδο 0,73% στις 25.286,06 μονάδες .

Σε αντιδιαστολή με την αισιοδοξία της Ευρώπης  κινήθηκαν οι αγορές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Η πτώση προήλθε από ιδιωτική έκθεση που ανέφερε ότι η αύξηση της δραστηριότητας των κινεζικών εργοστασίων επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο. Το κλίμα επιβαρύνθηκε περισσότερο με την εξάπλωση της πανδημίας στις χώρες της περιοχής και την ανακοίνωση νέων lockdown. 

Στις Η.Π.Α τα futures κινήθηκαν με ήπια άνοδο στην πρωινή προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, καθώς ο δείκτης S&P 500 έκλεισε χθες τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα κερδοφορίας και βρέθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

 Στις εταιρικές ειδήσεις, το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο τρεις πηγές, ότι η Credit Suisse εξετάζει  να μεταφέρει το μάνατζμεντ των περιφερειακών τμημάτων private banking  σε μια κεντρική δομή που θα της επιτρέπει ασκεί αυστηρότερο έλεγχο στις υπηρεσίες της.

Η Renault ανακοίνωσε το φιλόδοξο σχέδιο της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που ενσωματώνει  την ηλεκτρική έκδοση ορισμένων μικρά αυτοκίνητα της σε προσιτή τιμή, και φαίνεται ότι θα  να συμβαδίσει με τη Volkswagen στον ευρωπαϊκό χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η μετοχή της  Associated British Foods σημείωσε άνοδο που ξεπέρασε το 5%, καθώς ενισχύθηκαν οι προβλέψεις για τα οικονομικά στοιχεία της ολοκαίνουργιας λιανικής αλυσίδας Primark. Στον αντίποδα των αποδόσεων βρέθηκε η εταιρεία ακινήτων του Λουξεμβούργου Grand City Properties, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά  υποχώρησε 3,3%, μετά από ανακοίνωση του μερίσματος που θα διανείμει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές