Με το… δεξί μπήκε το τρίτο τρίμηνο για τη Wall Street, με τα μηνύματα από την αγορά εργασίας να δίνουν θετικό «σήμα» στους επενδυτές. Μάλιστα, ο S&P 500 «χτύπησε» για έκτη μέρα ένα ακόμη ρεκόρ, αισίως το 35ο από τις αρχές της χρονιάς.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 53 μονάδες ή 0,16% στις 34.562 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 29 μονάδες ή 0,2% στις 14.532 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει επίσης άνοδο κατά 0,29% στις 4.309 μονάδες, μία μέρα αφότου κατάγραψε το 34ο ρεκόρ του και συμπλήρωσε το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο με κέρδη.

Συνολικά για το πρώτο εξάμηνο, τα κέρδη του Dow Jones ανέρχονται στο 12,7%, του S&P 500 στο 14,4% και του τεχνολογικού Nasdaq στο 12,5%.

Η άνοδος των μετοχών σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ αντανακλά τη βεβαιότητα πως η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει γοργά και αφήνει πίσω της την κρίση της πανδημίας, όπως δείχνουν και τα επιμέρους στοιχεία. Ειδικά στην αγορά εργασίας, ο ρυθμός  ανάρρωσης της οποίας είχε προβληματίσει εσχάτως, τα χθεσινά και σημερινά στοιχεία έδωσαν ένα νέο τόνο αισιοδοξίας. Μιλάμε για τα χθεσινά στοιχεία για το άλμα στις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα και τη σημερινή ανακοίνωση της υποχώρησης των αιτήσεων για νέα επιδόματα ανεργίας, που έπεσαν στο χαμηλότερο σημείο από την έναρξη της πανδημίας. Και βέβαια αύριο ακολουθεί η έκθεση για την απασχόληση τον Ιούνιο, που ελπίζεται να επιβεβαιώσει την άνοδο στις προσλήψεις και την πτώση του δείκτη ανεργίας.

Παράλληλα και από το μέτωπο των επιχειρήσεων τα μηνύματα είναι θετικά, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να εμφανίζονται αισιόδοξες για τις εταιρικές επιδόσεις το τρίμηνο που ξεκίνησε.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινείται ανοδικά στο 1,45%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο χάνει έδαφος με την ισοτιμία με το ευρώ να διαμορφώνεται στο 1,18.

Στην αγορά των commodities, το αργό σημειώνει θεαματικό άλμα της τάξεως του 3,4%, στα 76 δολάρια το βαρέλι, εν αναμονή των αποφάσεων της συνόδου του ΟΠΕΚ+ για τα επίπεδα παραγωγής, ενώ και ο χρυσός κινείται σήμερα ανοδικά, με αύξηση 0,40% στα 1.778 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]