Η Virgin Orbit προχώρησε στην εκτέλεση μίας αποστολής που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της υπηρεσίας εμπορικής εκτόξευσης δορυφόρων της εταιρείας. Το μητρικό σκάφος της εταιρείας, το CosmicGirl, σε συνδυασμό με τον πυραυλικό φορέα LauncherOne μετέφεραν και έθεσαν σε τροχιά την Τετάρτη συνολικά επτά δορυφόρους CubeSats, όπου και αναπτύχθηκαν επιτυχώς λίγο αργότερα.

Ήταν η πρώτη εμπορική εκτόξευση της εταιρείας του Ρίτσαρντ Μπράνσον, μετά την πρώτη επιτυχή δοκιμή της τεχνολογίας το 2020. Το αεροπλάνο της Virgin, με το όνομα Cosmic Girl, ένα τροποποιημένο Boeing 747 απογειώθηκε το πρωί της Τρίτης από διαστημικό κέντρο στην έρημο Μοχάβε, περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες.

Κάτω από το αριστερό φτερό του μετέφερε τον πύραυλο LauncherOne, ο οποίος απελευθερώθηκε σε ύψος 11 χιλιομέτρων, πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου μια ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους.

Από τους επτά δορυφόρους που εκτοξεύτηκαν στην πρώτη εμπορική αποστολή της Virgin Orbit, τέσσερις ανήκουν στο αμερικανικό Πεντάγωνο, δύο στην πολωνική εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών SatRevolution και ένας στη Βασιλική Αεροπορία της Ολλανδίας.

«Συγχαρητήρια! Μπράβο σε όλους» είπε ο Μπράνσον, μεγιστάνας του ομίλου Virgin, αφού πρώτα φίλησε στο μάγουλο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Virgin Orbit Νταν Χαρτ.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το σύστημα εκτόξευσης από αέρος μειώνει το χρόνο προετοιμασίας σε σχέση με τις συμβατικές εκτοξεύσεις από εξέδρα. Ο Μπράνσον ελπίζει ότι οι εκτοξεύσεις δορυφόρων από το διαστημικό κέντρο της Μοχάβε θα γίνουν σύντομα «ρουτίνα».

Η αποστολή της Τρίτης ονομάστηκε «Tubular Bells» από το άλμπουμ του Μάικ Όλντφιλντ που έγινε γνωστό από την ταινία «Εξορκιστής» του 1973. Ήταν ο πρώτος δίσκος που κυκλοφόρησε η Virgin Records του Μπράνσον.

Ο επιχειρηματίας και… λάτρης της περιπέτειας πρόκειται να συμμετάσχει φέτος στην πρώτη υποτροχιακή πτήση αναψυχής που θα πραγματοποιήσει μια άλλη εταιρεία του, η Virgin Galactic που επενδύει στον διαστημικό τουρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI