Αποφασισμένη φέρεται η διοίκηση της ΔΕΗ για την έκδοση του νέου ομολόγου αειφορίας, κρίνοντας ιδανικές τις συνθήκες της αγοράς.

Αυτό αναφέρουν πηγές της αγοράς με αφορμή και το χθεσινό δημοσίευμα του Ο.Τ.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η διοίκηση επιδιώκει την άντληση κεφαλαίων της τάξης των 300 εκ. ευρώ και αναζητά να βρει τον κατάλληλο χρόνο για την έκδοση, χωρίς να αποκλείεται και ο Ιούλιος.

Οι ίδιοι παράγοντες θέλουν την εταιρία να έχει ορίσει ακόμη και τη διάρκεια της έκδοσης η οποία θα είναι επτά έτη. Στο πλαίσιο αυτό και λόγω των χαρακτηριστικών της, η δέσμευση της εταιρίας, που είχε αναλάβει με την έκδοση του περασμένου Μαρτίου για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% έως το 2022 αναμένεται να αναπροσαρμοστεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα έσοδα που θα αντλήσει η ΔΕΗ θα τα διαθέσει για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της θεωρώντας ευνοϊκές τις συνθήκες των επιτοκίων για την επίτευξη τέτοιων στόχων.

Η δημόσια επιχείρηση έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα τον περασμένο χρόνο στο κόστος δανεισμού.

Όπως πρόσφατα σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης η ΔΕΗ χάρη στο turnaround και την εφαρμογή προγραμμάτων εξοικονόμησης κόστους αλλά και τη χάραξη στρατηγικής εισόδου στην «πράσινη» ενέργεια έχει καταφέρει να μειώσει το χρέος και το κόστος δανεισμού. Για το 2020 μειώθηκε κατά περίπου 400 εκ. ευρώ, ενώ βελτιωμένος ήταν και ο δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA. Αυτό το 2020 ήταν 3,7 όταν το 2019 ήταν στο 11!.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια