Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στις μεθοριακές δυνάμεις να κλείσουν πλήρως τα σύνορα με την Ουκρανία, επειδή φθάνουν τεράστιες ποσότητες όπλων από την Ουκρανία στη Λευκορωσία, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Λευκορωσίας BelTA.

Ο Λουκασένκο δήλωσε σε μια συγκέντρωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας ότι ομάδες ανταρτών που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα αποκαλύφθηκαν στη Λευκορωσία, ανέφερε το BelTA.

«Τεράστιες ποσότητες όπλων φθάνουν από την Ουκρανία στην Λευκορωσία. Γι αυτό τον λόγο έδωσα εντολή στα μεθοριακά στρατεύματα να κλείσουν πλήρως τα σύνορα με την Ουκρανία», δήλωσε ο Λουκασένκο, όπως μεταδίδει το BelTA.

Η σύγκρουση της Λευκορωσίας με τη Δύση εντατικοποιήθηκε πρόσφατα, όταν οι αρχές της Λευκορωσίας υποχρέωσαν σε αναγκαστική προσγείωση  αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση μεταξύ Ελλάδας και Λιθουανίας, ώστε να προβούν στη σύλληψη αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου που επέβαινε σε αυτό. Οι δυτικές χώρες καταδίκασαν αυτήν την κίνηση και επέβαλαν κυρώσεις για την τιμωρία της Λευκορωσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα