Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Γαλλίας την περίοδο 2007-2012, εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Zarubezneft. Ο πρώην πρωθυποργός είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών, τα δύο εκ των οποίων χωρίς αναστολή, για την υπόθεση «πλασματικών θέσεων εργασίας», που είχε προκαλέσει θύελλα κατά την προεδρική εκστρατεία του το 2017. Κατηγορήθηκε ότι είχε καταβάλει στη γεννημένη στη Βρετανία σύζυγό του, την Πενέλοπι, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για της εργασία της ως κοινοβουλευτικής βοηθού του. Ωστόσο η κυρία Φιγιόν είχε εργασθεί ελάχιστα στη θέση αυτή ή και καθόλου.

Αυτή την στιγμή είναι πρόεδρος της εταιρείας Apteras Sarl.

Στον κατάλογο των μελών του διοικητικού συμβουλίου αναφέρονται οκτώ άτομα. Νέο μέλος εκτός από τον Φιγιόν, εξελέγη ο αναπληρωτής πρόεδρος του κρατικού οργανισμού Rosimushchestv (οργανισμός διαχείρισης κρατικής περιουσίας), Αλεξέι Παβλόφ.

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Zarubezneft είναι μια εταιρεία συμμετοχών (holding), μοναδικός μέτοχος της οποίας είναι η Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Zarubezneft δραστηριοποιείται στη Ρωσία στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος στην περιοχή Χαριαγκίνσκι, ενώ στο Βιετνάμ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα: Επί τάπητος η παραπομπή των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο
Επικαιρότητα |

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα στην Πράγα - Επί τάπητος οι θαλάσσιες ζώνες

Συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας, Έντι Ράμα, της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν και την πρόεδρο του Κοσσόβου Οσμάνι-Σαντρίου