Η γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Neptune Lines εξειδικευμένη στη μεταφορά αυτοκινήτων δοκίμασε με επιτυχία και αξιολόγησε την επόμενη γενιά ψηφιακών υπηρεσιών Marine Powertrain Condition Analysis, που είναι το αποτελέσμα μιας  συνεργασίας της Ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας METIS Cyberspace Technology  και της Αυστριακής Geislinger GmbH.

Οι δοκιμές της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής Geislinger GMS Mk6 συνεχούς παρακολούθησης και μετρήσεων, των  κινούμενων μηχανολογικών μερών ενός πλοίου ολοκληρώθηκαν πάνω στην πλατφόρμα METIS IoT για  data analytics. Ο συνδυασμός των τεχνολογιών των δυο εταιρειών προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα βελτιστοποίησης της απόδοσης και μείωσης των εκπομπών καυσαερίων του πλοίου, τεχνολογία που ήδη έχει αναπτυχθεί από τη METIS.

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία υποβοηθά το πλήρωμα αλλά κυρίως τη Τεχνική Διεύθυνση της ναυτιλιακής εταιρείας να αποκτήσει επιπλέον  δυνατότητες επιτήρησης της κατάστασης της κύριας μηχανής του πλοίου από απόσταση καθώς αναλύει ενδελεχώς τις ανομοιομορφίες λειτουργίας και τους κραδασμούς με αποτέλεσμα να γίνονται παρεμβάσεις που εξοικονομούν καύσιμο και ταυτόχρονα αυξάνουν την παραγόμενη ισχύ, υποστηρίζεται από την METIS.

Τεχνογνωσία

Αντί να κινηθούμε παράλληλα, η METIS και η Geislinger συνεργαστήκαμε συνδυάζοντας δύο διαφορετικούς τομείς τεχνογνωσίας και συνδέσαμε τις τεχνολογίες μας προσφέροντας υψηλής αξίας υπηρεσίες στους κοινούς μας πελάτες. Τα αποτελέσματα μας φέρνουν στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση στη Ναυτιλία, και πηγαίνουν  τον πελάτη μας καθώς και τις δύο εταιρείες μας πιο μπροστά τεχνολογικά δήλωσε στον ot.gr ο κ. Μιχάλης Κωνσταντινίδης, CEO της METIS Cybertechnology.

Η METIS έχει εγκαταστήσει από τα τέλη του 2020, σε όλο το στόλο της Neptune Lines, τα συστήματα της τόσο στη λήψη των δεδομένων όσο και στις υπηρεσίες ανάλυσης υψηλού επιπέδου,  με έμφαση στην αξιοποίηση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Η ναυτιλιακή εταιρεία έθεσε αυστηρές προδιαγραφές και απαιτήσεις οι οποίες υπερκαλύφθηκαν  συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της απόδοσης των πλοίων, των εκπομπών καυσαερίων και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, κλπ., μας αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης

«Η δέσμευση μας είναι σταθερή στη συνεχή βελτίωση και στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για την ανάλυση δεδομένων και αύξηση της αποδοτικότητας ως τμήμα των εξαιρετικών υπηρεσιών που προσφέρουμε στον κλάδο των logistics» δηλώνει από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Πατεράκης, Chief Operating Officer, της Neptune Lines, προσθέτοντας ότι «Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μας προσφέρει πολλές προοπτικές βελτιστοποίησης σημαντικών παραγόντων που μέχρι τώρα είχαν μπορεί να υποτιμηθεί από τον κλάδο μας.»

Και άλλα πλοία μεγάλης ναυτιλιακής με πλοία ξηρού φορτίου, είναι έτοιμα να υιοθετήσουν τη λύση METIS-Geislinger, μας αναφέρεται.  Να σημειωθεί ότι μόλις σε τέσσερα χρόνια από την ίδρυση της η METIS έχει εγκαταστήσει τα συστήματα της σε πάνω από 270 πλοία και καταγράφει μετρήσεις που υπερβαίνουν τα 3.2 δισεκατομμύρια  πραγματικές ενδείξεις κάθε μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα