Την Ηγουμενίτσα επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και συγκεκριμένα τον Οργανισμό Λιμένα, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τον Δήμο.

«Βρίσκομαι στην Ηγουμενίτσα, όπως είχα δεσμευτεί, για να συνεχίσουμε τον ουσιαστικό διάλογο για την αξιοποίηση του λιμανιού της πόλης. Όπως γνωρίζετε οι διαδικασίες προχωρούν, το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον δικαιώνει τη στρατηγική της Κυβέρνησης και σύντομα η Ηγουμενίτσα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον των μεταφορών της Μεσογείου με πολλά και σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.» είπε ο υπουργός.

Ο κ.Πλακιωτάκης συναντήθηκε εκ νέου με τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο και τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά για να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας παραχώρησης αλλά και των εκτάσεων που τελικά θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία παραχώρησης.

«Όπως εδώ και καιρό έχω δηλώσει» εξήγησε ο κ.Πλακιωτάκης  «εκτάσεις της χερσαίας ζώνης λιμένα οι οποίες δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες ή παροχή λιμενικών υπηρεσιών θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία παραχώρησης.Συγκεκριμένα το Βόρειο τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα της Ηγουμενίτσας, καθώς και η περιοχή του Δρεπάνου θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία παραχώρησης. Ήδη, με ενέργειες και πρωτοβουλίες της σημερινής διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες νομιμοποίησης, παραχώρησης και απόδοσης των συγκεκριμένων εκτάσεων στην τοπική κοινωνία. Ομοίως θα εξαιρεθούν συγκεκριμένα τμήματα της χερσαίας ζώνης λιμένος στα καταφύγια Σαγιάδας, Πλαταριάς και στα Σύβοτα.»

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο αίτημα της  τοπικής κοινωνίας  που ειναι το θέμα του πάρκινγκ του Λιμένα Ηγουμενίτσας, εξηγώντας ότι είναι ένα σύνθετο ζήτημα το οποίο «όμως θα έχουμε την ευκαιρία με τον κύριο Δήμαρχο στην προσεχή συνάντηση μας την επόμενη εβδομάδα να το ξεκαθαρίσουμε και να βρούμε την βέλτιστη δυνατή λύση για την τοπική κοινωνία.» κατέληξε

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια