Με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προβλέπεται 3μηνη παράταση ισχύος βεβαίωσης αυτοψίας μηχανικού, έως και τις 30/09/2021, με αναδρομική ισχύ, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση στοχεύει στην επιτάχυνση και απλοποίηση στην έκδοση οικοδομικών αδειών, ενώ έχει αναβαθμιστεί με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, το σύστημα «e-Άδειες», προσαρμόζοντας τη σχετική διαδικασία στις διατάξεις του Ν. 4759/2020.

Επίσης, ενοποιείται και απλοποιείται η διαδικασία έκδοσής τους με καλύτερο διαχωρισμό των σταδίων ευθύνης, αναδεικνύοντας τον επιτελικό ρόλο των Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ) στον έλεγχο των όρων, προϋποθέσεων και μεγεθών δόμησης και αναγνωρίζοντας τον ρόλο των μηχανικών στον άρτιο τεχνικό σχεδιασμό των κατασκευών σε επίπεδο μελέτης και επίβλεψης κάθε έργου.

Δήλωση του υφυπουργού Νίκου Ταγαρά

«Γνωρίζουμε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και μεριμνούμε έγκαιρα για την ομαλή λειτουργία της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας τους», επισημαίνει στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ο υφυπουργός Περιβαλλοντος Νίκος Ταγαράς.

»Στο πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, με την 3μηνη παράταση στη διάρκεια ισχύος βεβαίωσης της αυτοψίας μηχανικού, δίνουμε εκείνο το απαραίτητο χρονικό περιθώριο, ώστε όσες διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων -ή άλλες πράξεις-βρίσκονται σε εξέλιξη, να μπορέσουν να ολοκληρωθούν ομαλά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα