Η λεγόμενη μπλε οθόνη θανάτου της Microsoft (BSoD) θα γίνει μαύρη στο νέο λειτουργικό σύστημα Windows 11, σύμφωνα με κάποιους που έχουν πρόσβαση σε προεπισκόπηση του λογισμικού.

Η οθόνη εμφανίζεται όταν οι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον υπολογιστή τους, προκαλώντας συχνά επανεκκίνηση.

Ενα μαύρο φόντο θα αντικαταστήσει το μπλε, που ταιριάζει με τις οθόνες σύνδεσης και τερματισμού λειτουργίας στο νέο σύστημα, όπως ανέφερε η Verge.

Το BSoD επιτρέπει στους επαγγελματίες πληροφορικής να διαγνώσουν προβλήματα υλικού και μνήμης.

Περιλαμβάνει συνήθως πληροφορίες και δεδομένα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάλυση του προβλήματος που προκάλεσε την εμφάνιση της οθόνης.

Το 2016, προστέθηκε ένας κωδικός QR στον οποίο οι χρήστες μπορούν να σαρώσουν για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σφάλμα.

Τα Windows 8 πρόσθεσαν επίσης ένα δυστυχισμένο πρόσωπο στην οθόνη το 2012.

Οι φωτογραφίες της νέας οθόνης υποδηλώνουν ότι τόσο ο κωδικός QR όσο και το σύμβολο «:(» θα παραμείνουν στη μαύρη έκδοση.

Windows 11

Τα Windows 11 κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμα ως δωρεάν ενημέρωση σε υπάρχοντες χρήστες των Windows 10 – παρόλο που ορισμένες συσκευές δεν μπορούν να εκτελέσουν το νέο σύστημα, το οποίο απαιτεί τουλάχιστον 64 gigabyte αποθήκευσης και 4 gigabyte RAM.

Το νέο λειτουργικό σύστημα έρχεται με αρκετά νέα χαρακτηριστικά, όπως αποκαλύφθηκε και με μία έκδοση που διέρρευσε στο διαδίκτυο την προηγούμενη εβδομάδα. Στα κύρια σημεία περιλαμβάνονται το νέο μοντέρνο και αρκετά φρέσκο ντιζάιν που αγγίζει κάθε παράμετρο της εφαρμογής. Τα Windows 11 θα διαθέτουν λειτουργίες web widgets, «στρογγυλεμένες» γωνίες και γενικότερη εφαρμογή του Fluent Design της Microsoft.

Σχεδόν τα πάντα στην εμφάνιση των Windows έχουν πλέον αλλάξει, από το επίπεδο των νέων ήχων μέχρι το επίπεδο των νέων εικονιδίων που έχουν υιοθετηθεί. Κάτω από το περίβλημα, σύμφωνα με τη Microsoft, το λειτουργικό σύστημα θα είναι πολύ ταχύτερο. Ο χρόνος εκκίνησης έχει μειωθεί, οι αναβαθμίσεις των Windows θα είναι πλέον 40% μικρότερες σε μέγεθος και θα πραγματοποιούνται στο υπόβαθρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία