Με επίσημη ανάρτησή της η Microsoft γνωστοποίησε ότι η υπηρεσία Xbox Cloud Gaming είναι πλέον διαθέσιμη σε συστήματα υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα Windows 10 αλλά και σε συσκευές με λειτουργικό iOS, μέσω browser, σε συνολικά 22 χώρες.

Η υπηρεσία Xbox Cloud Gaming θα περιλαμβάνεται στις συνδρομές Xbox Game Pass Ultimate, η οποία κοστίζει περί τα 13 ευρώ/ μήνα (με κόστος ένα ευρώ για τον πρώτο μήνα). Οι 22 χώρες που είναι καταρχήν διαθέσιμη η υπηρεσία είναι οι: Αυστρία, Βέλγιο, Καναδά, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κορέα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Βρετανία και φυσικά Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κάτοχος συνδρομής Xbox Game Pass Ultimate σε κάποια από τις παραπάνω χώρες θα μπορεί να παίζει τους τίτλους που περιλαμβάνονται στη βιβλιοθήκη δωρεάν και σε συσκευές της Apple. Ο τρόπος είναι απλός, πληκτρολογείς τη διεύθυνση xbox.com/play σε κάποιον από τους συμβατούς web browsers (Microsoft Edge, Chrome ή Safari) σε iPhone, iPad, PC ή Mac και ξεκινάς να παίζεις οποιονδήποτε από τους εκατοντάδες διαθέσιμους τίτλους βιντεοπαιχνιδιών της βιβλιοθήκης του Xbox Game Pass.

Σημαντικό στοιχείο της όλης ιστορίας είναι ότι η υπηρεσία υποστηρίζεται από το τυπικό Xbox Series X hardware, αυτό σημαίνει ότι ενώ κάποιος παίζει ένα παιχνίδι στο iPhone, στην πραγματικότητα το παιχνίδι «τρέχει» σε μία κονσόλα Xbox Series X, σε κάποιο από τα data centers της Microsoft. Προς το παρόν, για να εξασφαλιστεί η χαμηλή καθυστέρηση και η καλύτερη δυνατή ποιότητα σε όλες τις διαθέσιμες συσκευές, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για streaming στα 1080p και έως τα 60fps (frames per second).

Στο μέτωπο των Windows 11 που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, φαίνεται ότι θα γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό από τον Οκτώβριο και έπειτα. Επίσημα, η εταιρεία δεν έδωσε ημερομηνία διάθεσης του νέου λειτουργικού συστήματος, ωστόσο διάφορες πηγές συγκλίνουν στο ότι σχεδιάζεται το εμπορικό λανσάρισμα τον Οκτώβριο ώστε να είναι έτοιμοι και οι OEM κατασκευαστές.

Παράλληλα, σήμερα έγινε διαθέσιμη και η δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού συστήματος μέσω του Windows Insider Program.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI