Για τη Δευτέρα ανανέωσαν το διαδικτυακό ραντεβού τους οι υπουργοί των χωρών του ΟΠΕΚ+ , οι οποίοι δεν κατάφεραν ούτε την Παρασκευή, να καταλήξουν σε συμφωνία σχετική με την πολιτική που θα ακολουθήσουν.

Η ενεργειακή συμμαχία, συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή το απόγευμα για να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει την πολιτική παραγωγής αμετάβλητη ή θα αυξήσει περαιτέρω τον εφοδιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, ο ΟΠΕΚ+ εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησε σε μια χαλάρωση των περικοπών και την παράτασή τους έως το τέλος του επόμενου έτους

Η συμμαχία του ΟΠΕΚ είχε συμφωνήσει κατ ’αρχήν να αυξήσει την προσφορά κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2021, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγές του ΟΠΕΚ +.

Ωστόσο, το Reuters ανέφερε ότι τα ΗΑΕ αντιτάχθηκαν σε αυτά τα σχέδια με το επιχείρημα ότι ο ΟΠΕΚ + θα πρέπει να αλλάξει τη βάση για περικοπές, αυξάνοντας ουσιαστικά την ποσόστωση παραγωγής του.

Αυξανόμενες εντάσεις

Ο Neil Atkinson, ανεξάρτητος αναλυτής πετρελαίου, δήλωσε στο CNBC ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων μελών του ΟΠΕΚ+ έχει ενισχυθεί εδώ και αρκετό καιρό».

Η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί για το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης δεκαετίας – και αναμφισβήτητα πέρα ​​από αυτό, λέει ο αναλυτής

Τιμές πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο άνω του 45% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, υποστηριζόμενες από τη διάθεση των εμβολίων Covid-19, τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και τις μαζικές περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.

Οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες στην Wall Street εξακολουθούν να βλέπουν αρκετό περιθώριο ανόδου για τους επόμενους μήνες.

Η θετική προοπτική για τις τιμές του πετρελαίου έρχεται καθώς και οι τρεις από τους κύριους οργανισμούς πρόβλεψης στον κόσμο – ο ΟΠΕΚ, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας και η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας – αναμένουν ότι η ανάκαμψη που οδηγείται από τη ζήτηση θα επιταχυνθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές