Με απώλειες έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, ανακόπτοντας το ανοδικό σερί επτά συνεδριάσεων του S&P, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις. Εξαίρεση αποτέλεσε o Nasdaq ο οποίος μετά από διακυμάνσεις έκλεισε με κέρδη 24,32 μονάδων ή 0,17% στις 14.663,64 μονάδες.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 208,98 μονάδες ή 0,60%, στις 34.577,37 μονάδες και ο S&P έκλεισε στις 4.343,54 μονάδες με απώλειες 8,8 μονάδων ή 0,20%.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές του κινεζικού κολοσσού Didi έφτασαν να υποχωρούν έως και κατά 25%, μετά την απόφαση του κινεζικού κράτους ότι νέοι χρήστες δεν θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή της Didi εάν δεν ολοκληρωθεί ο έλεγχος κυβερνοασφάλειας της εταιρείας.

«Η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει , αλλά αυτό είναι πλέον ένα γνωστό δεδομένο το οποίο οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει. Εκείνο που δεν είναι ξεκάθαρο είναι μέχρι ποιου σημείου θα συνεχίσει να αποτυπώνεται αυτό στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων», δηλώνει ο Michael Wilson, στέλεχος της Morgan Stanley στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, τα οποία θα δημοσιευθούν την Τετάρτη, αναζητώντας στοιχεία σχετικά με το πότε και με ποιον ρυθμό θα αρχίσει το tapering.

Στα Macro της ημέρας, ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM υποχώρησε στις 60,1 μονάδες τον περασμένο μήνα από 64 τον Μάιο, το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία του δείκτη. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση του δείκτη στις 63,5 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει επτά μονάδες βάσης, στο 1,36%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]