Ανοδικά έκλεισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη, καθώς οι νέες θερινές προβλέψεις της Κομισιόν προβλέπουν ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα ανακάμψει ταχύτερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,78%  και έκλεισε στις 459,53 μονάδες. Ο  κλάδος των πρώτων υλών έδωσε ώθηση στο δείκτη, καθώς κατέγραψε αποδόσεις της τάξης του 2,5%, ενώ στον αντίποδα ο κλάδος των εταρειών ταξιδιού και ψυχαγωγίας υποχώρησε κατά 0,7%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,71 % στις 7.151,02 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 1,17% % στις 15.692,71 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 0,31 % στις 6.527,72 μονάδες. Κέρδη και για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει με άνοδο 0,63% στις 25.441,34  μονάδες.

Η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες θερινές προβλέψεις αναθεωρώντας προς τα πάνω τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της ευρωζώνης, καθώς εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στο 4,8% γι αυτή τη χρονιά και στο 4,5% για το 2022.

Στις ΗΠΑ η χρηματιστηριακή αγορά ξεκίνησε με μικρές διακυμάνσεις, με τον Nasdaq να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό. Το ενδιαφέρον των επενδυτών μονοπωλούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα. Η αγορά ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να «διαβάσει» πίσω από την ανακοίνωση, ώστε να αποκτήσει μια πιο σαφή εικόνα για το πότε θα ξεκινήσει να υιοθετείται πιο σφικτή νομισματική πολιτική, και πότε θα ανοίξει η συζήτηση για το tapering.

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και θα διανείμει νωρίτερα μέρισμα, με στόχο να αυξήσει την απόδοση για τους μετόχους της   μέσω επαναγοράς μετοχών. Η ανακοίνωση ήλθε μετά από μια απότομη αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, η οποία βοήθησε τον αγγλο-ολλανδικό ενεργειακό γίγαντα να μειώσει το χρέος του. Η τιμή της μετοχής της υποχώρησε ελαφρά.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα, μετά από μια πολύ έντονη εβδομάδα για την αγορά πετρελαίου. Η αστάθεια έρχεται μετά από την αόριστη αναβολή των συνομιλιών στον ΟΠΕΚ+  και την αδυναμία των μελών του να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολιτική για την παραγωγή πετρελαίου από τον Αύγουστο και μετά.

Η Nordic Entertainment Group σημείωσε άνοδο 6,3% αφού κέρδισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League  στην Ολλανδία, Πολωνία, Εσθονία, Λετονία και  Λιθουανία για την περίοδο από το 2022 έως το 2028. Η μετοχή της βρετανικής Wise σημείωσε άνοδο της τάξης του 10% από την τιμή ανοίγματος, καθώς έκανε το ντεμπούτο της στον χρηματιστηριακό ταμπλό του Λονδίνου και έκλεισε με χρηματιστηριακή αποτίμηση 8 δισ. λιρών. Η επίδοση της εταιρείας στην πρώτη μέρα εισαγωγής της θεωρήθηκε ως νίκη για το Λονδίνο, το οποίο στοχεύει να γίνει ένας κορυφαίος παγκόσμιος τεχνολογικός κόμβος μετά το Brexit. Η μετοχή της γαλλικής Alstom υποχώρησε  και σήμερα καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 5,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές