Τρεις μήνες μετά την προσάραξή του στη Διώρυγα του Σουέζ, που είχε ως αποτέλεσμα να φράξει μία από τις τις πιο ζωτικές εμπορικές αρτηρίες στον κόσμο, το γιγάντιο πλοίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given ξεκίνησε το ταξίδι του…

Πρώτος σταθμός το λιμάνι του Ρότερνταμ στο οποίο αναμένεται να φτάσει σε περίπου δύο εβδομάδες, καθώς το πλοίο πιθανότατα θα πρέπει να ταξιδέψει με πιο αργό ρυθμό από το συνηθισμένο λόγω ζημιάς που προκλήθηκε από την προσάραξη.

Η νομική εταιρεία Clyde & Co εκτιμά ότι η συνολική αξία των εμπορευμάτων επί του πλοίου υπερβαίνει τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Το Ever Given προσάραξε στο Σουέζ στις 23 Μαρτίου, κλείνοντας τον θαλάσσιο διαύλο για έξι ημέρες , και προκαλώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις στις αλυσίδες ανεφοδιασμού.

Το πλοίο αποκολλήθηκε στις 29 Μαρτίου, αλλά κρατήθηκε σε μια λίμνη του καναλιού εν μέσω νομικής διαμάχης μεταξύ του Ιάπωνα πλοιοκτήτη Shoei Kisen Kaisha και της Αρχής του καναλιού του Σουέζ.

Η αρχή του Σουέζ υπέβαλε αρχικά αξίωση αποζημίωσης 900 εκατομμυρίων δολαρίων για απώλειες που προέκυψαν.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία την περασμένη Κυριακή, λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές.

Σε δήλωσή του την Τετάρτη, ο Shoei Kisen Kaisha ευχαρίστησε την Αρχή του καναλιού του Σουέζ για την απελευθέρωση του πλοίου και είπε ότι «θα συνεχίσει να είναι τακτικός και πιστός πελάτης» του καναλιού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή