Η κυβέρνηση της Γαλλίας θα απευθυνθεί  στις αρχές της Ρωσίας για το ζήτημα της ονομασίας της σαμπάνιας, δήλωσε στη Γερουσία σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Χαρακτήρισε μάλιστα τη νομοθετική ρύθμιση της Ρωσίας, που προβλέπει να ονομάζονται σαμπάνια μόνο οι εγχώριοι αφρώδη οίνοι, ότι είναι μια πρωτοβουλία προστατευτισμού. Συμπλήρωσε ότι η Γαλλία θα δράσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να προστατεύσει τους γάλλους παραγωγούς σαμπάνιας. Ο Λε Ντριάν επανέλαβε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να απευθυνθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε στις 2 Ιουλίου νόμο, ο οποίος ονομάζει την «σαμπάνια» αφρώδη οίνο και βαφτίζει τους ρωσικούς αφρώδεις οίνους «σαμπάνια». Ο νόμος έχει προκαλέσει τις επικρίσεις των Γάλλων παραγωγών σαμπάνιας, αλλά το Κρεμλίνο δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται.

Η Ένωση παραγωγών σαμπάνιας της Γαλλίας επέκρινε τον νέο ρωσικό νόμο, που μετονομάζει τις σαμπάνιες σε «αφρώδεις οίνους», υποχρεώνοντας τις εταιρείες που πωλούν το προϊόν τους στην Ρωσία να αλλάξουν τη σήμανσή τους στο πίσω μέρος της φιάλης.Η εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών Moet Hennessy  δήλωσε οτι προσωρινά σταματάει τις προμήθειες στην Ρωσία για να αναλύσει την νέα νομοθεσία και τις συνέπειές της για τους Γάλλους παραγωγούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης