Σε αλλαγές στις ετικέτες από «σαμπάνια» σε «αφρώδη οίνο» προβαίνει ο οίκος γαλλικής σαμπάνιας Moet.

Η εταιρεία προέβη στην αλλαγή αυτή για να εναρμονιστεί με τον νέο ρωσικό νόμο που ορίζει ότι μόνο οι ρωσικοί αφρώδεις οίνοι θα ονομάζονται πλέον σαμπάνια, ενώ η πραγματική γαλλική σαμπάνια θα πρέπει στο εξής να ονομάζεται αφρώδης οίνος.

Οι αλλαγές αυτές θα έχουν ως συνέπεια την προσωρινή καθυστέρηση των παραδόσεων προς Ρωσία, καθώς απαιτούνται μετατροπές από τα logistics μέχρι και νέες ρυθμίσεις για την αποστολή των προϊόντων.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που υπάρχουν εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και άλλων χωρών για θέματα φαγητού, με την κυβέρνηση Πούτιν να έχει προβεί στην απαγόρευση εισαγωγής ντοματών από το Αζερμπαϊτζάν, μετά τον πόλεμο των 44 ημερών μεταξύ του Νότιου Καυκάσου και της Αρμενίας (σύμμαχος Μόσχας) ή την απαγόρευση εισαγωγών τυριού Gouda ή και της ιταλικής Παρμεζάνας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;
Διεθνή |

Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;

Παρότι η Ουκρανία το έχει ζητήσει επισήμως και δυτικοί ηγέτες το έχουν υποστηρίξει, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ρωσικά «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας