Στην έκδοση ομολόγων ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχωράει ο κινεζικός γίγαντας smartphone Xiaomi, σε μια περίοδο κατά την οποία η Κίνα φαίνεται να στοχοποιεί τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Η Xiaomi, σύμφωνα με το CNBC, θα εκδώσει ομόλογα αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων με ωρίμανση το 2031 και με ετήσιο κουπόνι 2,875%. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για «γενικούς εταιρικούς σκοπούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η εταιρεία θα εκδώσει επίσης 400 εκατομμύρια δολάρια σε πράσινα ομόλογα με ετήσιο κουπόνι 4,1%. Τα πράσινα ομόλογα αποσκοπούν στη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών έργων. Σύμφωνα με την Xiaomi, τα έσοδα προορίζονται για τη χρηματοδότηση επιλέξιμων έργων στο πλαίσιο του «Πράσινου Χρηματοοικονομικού Πλαισίου», ενός περιβαλλοντικού συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Xiaomi, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο, επεκτείνεται παγκοσμίως και προσανατολίζεται σε άνοιγμα σε νέους τομείς όπως τα ηλεκτρικά οχήματα. Τον Μάρτιο, ανακοινώθηκε η δημιουργία μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην οποία θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια.

Η έκδοση ομολόγων της Xiaomi συμπίπτει χρονικά με την εντατικοποίηση των ελέγχων στον τομέα της τεχνολογίας από το Πεκίνο. Πέρσι, η κινεζική κυβέρνηση εισήγαγε μια σειρά από ρυθμίσεις που αφορούσαν από τη fintech, μέχρι αντιμονοπωλιακές διατάξεις και προστασία δεδομένων.

Ο τελευταίος στόχος του Πεκίνου είναι η Didi. Αφού η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, δόθηκε εντολή σε όλα τα app stores να αφαιρέσουν τις υπηρεσίες της κινεζικής πλατφόρμας συνεπιβατισμού.

Η Xiaomi είχε νωρίτερα εγκλωβιστεί στις γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση Τραμπ χαρακτήρισε την Xiaomi μία από τις «κομμουνιστικές κινεζικές στρατιωτικές εταιρείες» ή CCMC. Αυτό σήμαινε ότι οι Αμερικανοί δεν θα μπορούσαν τελικά να κατέχουν μετοχές της εταιρείας. Η Xiaomi αμφισβήτησε την απόφαση στο δικαστήριο και τον Μάρτιο η εταιρεία δικαιώθηκε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές