H νίκη της Αγγλίας στον ημιτελικό του Euro 2020 πυροδότησε ξέφρενους πανηγυρισμούς μεταξύ των βρετανών οπαδών τόσο εντός του Γουέμπλεϊ όσο και σε όλη τη χώρα, γεγονός που σηματοδότησε καμπανάκι κινδύνου για τους επιστήμονες, οι οποίοι ανησυχούν για περαιτέρω εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ειδικά δε, αν η Αγγλία καταφέρει να κερδίσει την Ιταλία στον τελικό της Κυριακής, όπως επισημαίνουν σε άρθρο τους οι «Financial Times».

Οι οπαδοί περίμεναν δεκαετίες για μια παρουσία της Αγγλίας στον τελικό του Euro. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι από τους σημερινούς οπαδούς δεν είχαν καν γεννηθεί κατά την τελευταία νίκη της Αγγλίας επί της Δυτικής Γερμανίας, στο κύπελο του 1966. Ακόμη και η Δανία, μια πολύ μικρότερη χώρα με μικρότερη ποδοσφαιρική παράδοση, έχει κερδίσει το Euro το 1992.

Ήδη μετά το πέρας του αγώνα, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως συνέλαβε 20 άτομα, για διάφορες αφορμές που σχετίζονταν με ακραίους πανηγυρισμούς για τη νίκη της Αγγλίας. Όμως, οι επιστήμονες ανησυχούν περισσότερο για τις επιπτώσεις σε επιδημιολογικό επίπεδο σε ένα διάστημα που η Δέλτα ήδη καλπάζει και με δεδομένο πως στις 19 Ιουλίου η χώρα ετοιμάζεται να άρει και το τελευταίο πακέτο των περιορισμών.

Ομάδα επιστημόνων, με ανοιχτή επιστολή τους που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» ζήτησαν από την κυβέρνηση Τζόνσον να αναθεωρήσει τα σχέδια της επισημαίνοντας πως το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς «είναι ένα επικίνδυνο και ανήθικο πείραμα».

Σημειώνεται πως χωριστή επιστημονική έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα έδειξε πως ο ρυθμός αναπαραγωγής της Covid-19 στη Βρετανία εκτοξεύτηκε στο 1,9 στις αρχές Ιουλίου που σημαίνει πως η διασπορά του ιού έχει ανέβει ανησυχητικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους