Στα κρύα του λουτρού έμειναν οι εκπρόσωποι των οργανωμένων αλυσίδων της εστίασης, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέρριψε τα αιτήματά τους για συνέχιση των μέτρων στήριξης.

Με το επιχείρημα ότι ο κλάδος αρχίζει να ανακάμπτει και μάλιστα πηγαίνει πολύ καλύτερα ακόμη και από το 2019, ο υπουργός ξεκαθάρισε κατά τη συνάντηση που είχε χθες με την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ) πως τα μέτρα στήριξης εξέπνευσαν στις 30 Ιουνίου και πως δεν υπάρχουν περιθώρια να συνεχισθούν.

Συγκεκριμένα, ακόμη και για τις επιχειρήσεις της εστίασης, οι οποίες θα συνεχίσουν να είναι κλειστές με κρατική εντολή έως τις 15/7, καθώς διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους, δεν θα ισχύσει τον Ιούλιο το μέτρο των μειωμένων ενοικίων κατά 40%.

Επιπλέον, απορρίφθηκε και το ενδεχόμενο να παγώσουν οι εξώσεις μέχρι το τέλος του 2021.

Ούτε και το αίτημα της ΕΠΟΕΣ για παγίωση του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ και τα ροφήματα φαίνεται να ικανοποιείται με τον υπουργό να αφήνει να εννοηθεί πως επίκειται και η κατάργησή του από την 1η Οκτωβρίου 2021 όποτε και θα επανέλθει το 24% από το 13% που είναι σήμερα.

Νυχτερινά κέντρα μόνο για εμβολιασμένους

Για πιθανότητα απόφασης της επιτροπής των ειδικών να λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ως covid-free, αποκλειστικά με εμβολιασμένους, έκανε λόγο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε ο υπουργός εάν υπάρξει σχετική απόφαση η κυβέρνηση πρόκειται να την εφαρμόσει.

Παρέμβαση Μητσοτάκη

Με τον κλάδο να ανησυχεί ιδιαίτερα, τόσο για την πορεία της αγοράς στις τουριστικές περιοχές όσο και για το τι μέλλει γενέσθαι από τον Σεπτέμβριο και δη στον βαθμό που επιβεβαιωθεί το νέο «κύμα» που ήδη ακούγεται ότι θα επιφέρει η μετάλλαξη Δέλτα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριακού Μητσοτάκη.

Τσουχτερά πρόστιμα

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Πέμπτη, στον κλάδο της εστίασης τίθενται σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα και beach bar, ενώ θα επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές στους επιχειρηματίες που δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις