Ανοδικά για δεύτερη διαδοχική ημέρα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με την αγορά να αντιδρά στα μειωμένα αποθέματα των ΗΠΑ.

Τα μελλοντικά συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent αυξήθηκαν κατά 1,49 δολ. ή 2%, στα 75,60 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 1,67 δολ. ή 2,3% στα 74,61 δολ./βαρέλι.
«Η αγορά είναι αντιμέτωπη με την ιστορική πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ και τις μειωμένες προοπτικές του ιρανικού πετρελαίου να επιστρέψει στην αγορά», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής της Price Futures Group στο Σικάγο.

Ωστόσο, οι τιμές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κατέγραψαν μικρές διακυμάνσεις στο σύνολο της εβδομάδας, παρά τις σημαντικές καθημερινές διακυμάνσεις. Οι τιμές μειώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας από την κατάρρευση των συνομιλιών στον ΟΠΕΚ+ για την παραγωγή πετρελαίου.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν και η ζήτηση βενζίνης έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2019, δήλωσε η αμερικανική διοίκηση πληροφοριών ενέργειας την Πέμπτη.

«Είναι σαφές ότι οι αγορές πετρελαίου στις ΗΠΑ είναι σφιχτές. Ωστόσο … ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες είναι να περιοριστεί η απειλή ενός πολέμου τιμών του ΟΠΕΚ + », εξηγεί ο Stephen Brennock της PVM.

Τα κέρδη στις τιμές του πετρελαίου περιορίστηκαν από τις ανησυχίες ότι τα μέλη του ομίλου ΟΠΕΚ + θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να εγκαταλείψουν τα όρια παραγωγής που έχουν ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

«Οι πόλεμοι των τιμών είναι σχεδόν πάντα αρκετά βραχύβιοι – κανείς δεν κερδίζει μακροπρόθεσμα», αναφέρει η συμβουλευτική εταιρεία Rystad Energy .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές