Ανέκαμψαν σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου μετά τη δημοσίευση αμερικανικής έκθεσης που έδειξε σημαντική υποχώρηση στα στρατηγικά αποθέματα της χώρας σαν αποτέλεσμα της εκτόξευσης της εγχώριας ζήτησης σε επίπεδα ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, το αργό WTI ανεβαίνει αυτή την ώρα κατά 0,94% και βρίσκεται στα 72,89 δολάρια, ενώ τo Brent βρέθηκε στα 73,37 δολάρια το βαρέλι.

Οι διεθνείς τιμές αυξήθηκαν κατά 11% τον περασμένο μήνα, μια ανοδική τάση που ανεκόπη μετά τις επεισοδιακές εξελίξεις στο μέτωπο του ΟΠΕΚ+ και την αποτυχία των κρατών μελών να φτάσουν σε συμφωνία για την αύξηση των επιπέδων προσφοράς από τον Αύγουστο.

Με την παγκόσμια ζήτηση να αυξάνεται, τα στρατηγικά αποθέματα διεθνώς συρρικνώνονται και το ίδιο ισχύει και για τις ΗΠA, όπου τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 6,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα στα 445,5 εκατ. βαρέλια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο τους από το Φεβρουάριο του 2020. Μάλιστα, η ζήτηση για καύσιμα εκτοξεύτηκε στα 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Μέσα στο κλίμα αυτό η συνεχιζόμενη αδυναμία των κρατών μελών του ΟΠΕΚ+ να φτάσουν σε συμφωνία, παρά και τις διπλωματικές πιέσεις που ασκούνται στο παρασκήνιο από τις ΗΠΑ, αναμένεται να κρατήσει σε αβεβαιότητα την αγορά. Άλλωστε, το ίδιο ισχύει και για την πορεία της πανδημίας και την αναζωπύρωση του κορωνοϊού που μπορεί να εκτροχιάσει την πορεία ανάκαμψης των οικονομιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές