Πολύ μεγάλη επένδυση ύψους 30 δισ. ευρώ ή 35,5 δισ. δολαρίων μέχρι τα τέλη του 2025 θα δρομολογήσει ο Όμιλος Stellantis για να διευρύνει την παρουσία του στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων. Θυμίζουμε πως η Stellantis, είναι αποτέλεσμα της μέγκα συγχώνευσης της ιταλοαμερικανικής Fiat Chrysler Automobiles με τη γαλλική PSA (Peugeot, Citroen, Opel κλπ).

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε διαδικτυακά ο CEO του Ομίλου, Κάρλος Ταβάρες, η Stellantis σκοπεύει το 70% των πωλήσεων της στην Ευρώπη και το 40% του τζίρου της στις ΗΠΑ να αφορά πλήρως ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη δέσμευση και για το σκοπό αυτό ο Όμιλος θα προχωρήσει άμεσα σε σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο και την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας.

Στο σχέδιο της για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, ο Όμιλος σκοπεύει να δημιουργήσει τέσσερις βασικές, αλλά διαφορετικές «πλατφόρμες», ηλεκτρικών οχημάτων. Η μία θα αφορά τα επιβατικά τύπου compact, όπως το Fiat 500, η δεύτερη τα μικρομεσαία όπως τα sedan, η τρίτη τα επιβατικά τα μεγαλύτερου κυβισμού όπως τα SUVs και η τέταρτη τα φορτηγά.

Επίσης, είναι πολύ βασικό πως η εταιρεία εκτιμά πως μέχρι το 2026 το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων (που για την ώρα είναι ένας ανασχετικός παράγοντας) θα έχει μειωθεί και θα έχει εξισωθεί με τα παραδοσιακά οχήματα εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green